Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM-KOLLEN
28v

"Sverige kommer till VM med tre spelare i skarp målform"

Foto: Bildbyrån.

Om en vecka tar Janne Andersson ut sin VM-trupp till mästerskapet i Ryssland.
En blågul trio visar målform - samtidigt som ett par namn har lite problem med skador.
Här är veckans svenska VM-koll

STJÄRNORNA
Två saker händer varje vecka: Marcus Berg gör mål och Andreas Granqvist spelar stabilt. 

Den här gången blev både Victor Nilsson Lindelöf (rotation) och Emil Forsberg (avstängning) utan speltid. Albin Ekdal har enligt Kicker varit en av lagets bästa spelare när han väl spelat den här säsongen, men byttes ut i halvtid mot Hannover och fick ett av de sämsta betygen. Mikael Lustig ser ut att vara ordinarie igen, efter en säsong som har varit hackigare och svårare än det brukar vara. Toulouse-svenskarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen används knappt.

SKADELÄGET
Ståle Solbakken har lovat att Robin Olsen ska vara färdig för spel innan VM, men FCK har bara tre matcher kvar för att hinna ge Olsen matchning efter skadan. Fortsatt stor osäkerhet kring Jakob Johanssons status. Han har inte spelat på sex månader och AEK har bara en match kvar. Christoffer Nyman missar VM.

Några mindre saker: Filip Helander tränar i vissa moment med laget igen efter sin revbensfraktur, Pontus Jansson utbytt med en känning men det är troligen ingen som helst fara, Ludwig Augustinsson var sjuk, och Sam Larsson har hamstringproblem. 

UTROPSTECKNET
Sverige kommer till VM med åtminstone tre spelare med skarp målskyttsform: Isaac Kiese Thelin (19 mål), Marcus Berg (34), och Viktor Claesson (12). Alla tre gjorde nya mål den här helgen. Det borde kunna gå att överföra till ett svenskt landslag, trots varierande kvalitet på motstånd. 

FRÅGETECKNET
Hur stor faktor är klubblagsform i ett mästerskap? Sverige går in i VM med bara ett fåtal spelare som har haft skadefria vårsäsonger, fått kontinuerligt med speltid, och gjort det bra. 

Hur mycket påverkar det ett svenskt landslag att spelare som exempelvis Albin Ekdal, Jimmy Durmaz, Emil Forsberg, Ola Toivonen, Victor Nilsson Lindelöf, Robin Olsen och Mikael Lustig inte har haft det momentumet under längre tid? Räcker det med att vara i fysiskt bra form och ha ett okej antal matcher i sig? 

SNACKISEN
Om exakt en vecka, den 15:e maj, tar Janne Andersson ut sin VM-trupp. Ett 20-tal spelare känns helt givna, men det finns lite öppningar kring de sista platserna. Finns det någon joker som kan överraska? Blir det något negativt besked kring någon av skadorna? Finns det någon spelare som har så bra – eller dålig – form att det inte går att bortse från? 

Hur blir det med Alexander Fransson? Simon Tibbling? Jiloan Hamad? Marcus Rohdén? Har Janne Andersson någon överraskande på-gränsen-spelare?

Publicerad 2018-05-08 kl 11:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons