TV: Chelsea vann första CL-kvarten - Rolfö med stolpträff

Women´s Champions League

Fridolina Rolfö hade flera bra lägen och träffade stolpen.
Men Wolfsburg-svenskan blev utbytt mållös i 1-2-förlusten mot Magdalena Eriksson och Jonna Anderssons Chelsea.
- Jag är ledsen över resultatet just nu, säger Wolfsburgs tränare Stephan Lerch till Uefa.

Det vankades svenskmöte i Champions League-kvartsfinalen mellan Chelsea och Wolfsburg, som på grund av coronarestriktionerna spelades i Budapest, under onsdagskvällen.

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson startade i Chelseas backlinje och ställdes mot Fridolina Rolfö i Wolfsburgs anfall.

Alexandra Popp fick bollen i nät för Wolfsburg efter en kvart, men domaren dömde bort målet för hands och varnade Popp.

Wolfsburg fortsatte trycka på och var nära på nytt när Rolfö snodde åt sig bollen högt upp i plan och tvingade Ann-Katrin Berger till en vass dubbelräddning på två skott från nära håll. Returen rensade Jonna Andersson undan på mållinjen efter Ewa Pajors cykelspark.

Rolfö fick ytterligare två chanser i första halvlek, men nickade en boll utanför och fick ett närskott räddat av en utrusande Berger. 0-0 stod sig till pausvilan.

Tidigt i andra halvlek höll sig Rolfö framme i straffområdet på nytt, men den här gången prickade hon stolpen med sin nick.

I stället skulle Chelsea ta ledningen med en av sina få chanser. Fran Kirby spelade fram bollen till Sam Kerr som rundade målvakten och la upp bollen i nättaket ur snäv vinkel.

Några minuter senare räddade Berger ännu ett skott från Rolfö när svenskan slog till med en vänstervolley från nära håll som Berger styrde till hörna.

Chelsea utökade kort därpå sin ledning när Wolfsburg-målvakten Kiedrzynek sjabblade till det och slog en boll rakt i gapet på Chelsea-spelare. Kerr spelade sedan fram Pernille Harder, med förflutet i Wolfsburg, som slog in 2-0-bollen med en behärskad bredsida.

Efter målet bytte Rebecka Blomqvist av Fridolina Rolfö.

Wolfsburg kom sedan tillbaka i matchen när de tilldelades en straff efter att Magdalena Eriksson fällt en motspelare inne i boxen. Mittbacken Dominique Janssen förvaltade straffen säkert och slog in reduceringen efter 69 minuter.

Tyskorna satte därefter igång en kvitteringsjakt och Rebecka Blomqvist hade ett skott i slutminuterna. Berger kunde dock rädda utan större problem och Chelsea vann med 2-1.

Efteråt var det en besviken Wolfsburg-tränare i Stephan Lerch.

-  Jag är ledsen över resultatet just nu eftersom vi hade tillräckligt med chanser att göra mål och kanske vinna. Det är det negativa. Men jag är stolt över laget eftersom jag tycker de gjorde ett fantastiskt jobb. Kanske spelade vi vår bästa match för säsongen, säger han till Uefa.

Chelsea-managern Emma Hayes var av förklarliga skäl desto nöjdare.

- Jag tyckte om det. Vi har stängt igen gapet. De är fortfarande ett topplag, otroliga i luften, bra längs kanterna, otroliga på återstarter. Första matchen handlar om att hänga kvar i dubbelmötet, säger Hayes till Uefa.

Hayes hyllade också sin målvakt Ann-Katrin Berger, som stod för flera vassa räddningar.

- Det är målvaktens jobb, att göra räddningar. Men hon är bäst i världen, hon är fantastisk.

Returmatchen spelas på onsdag nästa vecka.

Chelsea: Berger - Charles, Bright, Eriksson, Andersson - Leupolz, Ingle, Ji - Kirby, Harder, Kerr

Wolfsburg: Kiedrzynek - Hendrich, Doorsoun-Khajeh, Janssen, Rauch - Syrstad Engen, Popp, Oberdorf - Huth, Pajor, Rolfö

Publicerad 2021-03-24 kl 18:52