Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Djurgården ska bli topplag - jämför med Norrköpings guldlag: "Samma känsla"

Allsvenskan

Djurgården vill slåss i toppen.
Nicklas Bärkroth jämför laget med IFK Norrköpings guldlag 2015.
- Det är samma känsla, alla jobbar för varandra, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Inför säsongen 2015 skrev Nicklas Bärkroth på för IFK Norrköping och när han två och ett halvt år senare lämnade så hade han vunnit SM-guld, spelat Champions League-kval, nått landslaget och utvecklats som spelare.

Men efter det, från sommaren 2017 och framåt, så har det inte varit lika roligt. Bärkroth flyttade till polska Lech Poznan och hade svårt att slå sig in i startelvan. Därför återvände han efter bara ett år till allsvenskan. Men inte till Norrköping, utan till Djurgården.

Höstsäsongen handlade mest om att få speltid och hittade tillbaka till glädje och självförtroende.

- Hösten var varken klubben eller jag nöjd med. Jag kom från en tuff period i Polen och med sargat självförtroende. Det var inte min bästa säsong i allsvenskan, men det tog sig och kändes ändå bättre i slutet. Det var något att bygga vidare på och det har jag gjort nu, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

- Det är klart att man vill prestera på topp hela tiden men så blev det inte riktigt. Men nu har jag tränat hårt och bra. Det känns väldigt positivt med hela känslan i klubben. Vi kommer att få ihop laget bättre i år.

Bärkroth tycker att försäsongen har varit väldigt bra och att det bara varit en motgång och att det var i cupförlusten mot Häcken.

- Samtidigt var det en match som vi lika gärna kunde ha vunnit.Så det har känts väldigt bra hittills. Det är många spelare som har imponerat. Vi är bra och kommer förberedda, säger han.

Hur känns det för dig personligen?
- Det har känts bra för mig. Jag missade två matcher med en skada, men sedan har jag varit med hela tiden. Jag har fått mycket bra grundträning. Vi spelar en fotboll som är stimulerande och rolig. Så jag ser möjlighet att göra det bättre i år. 

ANNONS

Om du jämför med när du tog guld med IFK Norrköping 2015?
- Jag känner igen känslan i gruppen om man jämför med Norrköping. Det är en fantastisk sammanhållning. I Norrköping då och i Djurgården nu så är det lag där spelarna har dragit åt samma håll. Det är samma här nu, och det är väldigt viktigt. Alla jobbar för varandra. 

- För mig var det kanske bästa säsongerna formmässigt och jag siktar på att komma dit igen. Jag tror mycket på mig själv och hoppas få ut det jag kan under våren.

Hur tror du att det går för Djurgården?
- Vi vill slåss i toppen. Då krävs det att vi har en hög lägstanivå. Vi får inte tappa som vi gjorde i fjol. Det handlar om att korta ner svaga perioder och att snabbt komma tillbaka. 

Vad talar för att ni blir bättre?
- Vi har en tydligare linje i vårt spel. Vi är oerhört kompakta. Vi har en klarare idé om hur vi vill arbeta. Alla hänger ihop bättre. Det känns stabilt och bra. Sedan har vi spetsiga spelare som kan göra det bra. En bra kombo. 

ANNONS

Vilka spelare tänker du på?
- Astrit har kommit in och visat oerhörd kvalitet, och Buya Turay kan göra mål på det mesta. Det är två spetsiga spelare. Sedan vill jag vara med där och bidra. Chilufya har varit stekhet på försäsongen. Det finns många spelare, och vi har bra konkurrens på alla positioner, något som också är viktigt.

Publicerad 2019-03-26 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto