Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Giffarna bottentippat - men Wilson tror på genombrott: "Kommer gå riktigt bra"

Allsvenskan

Gif Sundsvall tippas i år slåss i botten av allsvenskan.
Då vill Peter Wilson ta revansch och tror på genombrott.
- Det kommer att gå riktigt bra för mig, säger han till Fotbollskanalen.

5:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Uppsnack om Sundsvall i spelaren.

Gif Sundsvall-anfallaren Peter Wilson, 21, inledde som nioåring sin karriär i ett av Gif  Sundsvalls ungdomslag, men slog först under hösten 2016 igenom med sex mål på tio starter i allsvenskan. Han hade sålunda lite högre förväntningar på sig inför den gånga säsongen, men upprepade inte succén och stannade på fem mål på 17 starter i serien.

- Det gick väldigt bra för mig direkt. Jag fick göra mål och fick snabbt mycket bättre självförtroende. Det kom väl lite som en chock. Jag tog därefter med mig självförtroendet till säsongen därpå, men jag hade trots allt inte spelat så många matcher i allsvenskan innan förra säsongen, så jag känner väl att fem mål inte var jättebra, men med tanke på att hur vårt spel såg ut, så är det väl okej. Jag känner i år att jag lärt mig väldigt mycket, utvecklats och ser väldigt mycket fram emot den här säsongen, säger han.

ANNONS

Wilson och hans Sundsvall klarade sig i fjol, i sista omgången, undan kval, då laget besegrade Göteborg med 3-0 på bortaplan, samtidigt som Jönköpings Södra kryssade mot Östersund. I år är åter klubben bottentippad, vilket bland annat irriterade tränaren Joel Cedergren och flera spelare i truppen i samband med förra veckans upptaktsträff.

- Vi är väl lite revanschsugna. Vi vill visa oss själva, våra fans och alla runt omkring att vi inte ska vara där folk tror att vi ska vara i tabellen. Vi kände väl lite, efter upptaktsträffen, att ”nu ska vi visa dem”, säger Wilson.

Men det finns också värre saker att oroa sig över i Sundsvall än journalisternas allsvenska tips. Klubben redovisade nyligen en förlust på 6,9 miljoner kronor under 2017 och ett eget kapital på minus 6,3 miljoner kronor, vilket innebär att klubbens elitlicens nu är i fara.

ANNONS

- Det är klart att det har varit lite snack i staden och man känner ju lite, ”hur kommer det gå för det här laget?”. Vi har även tappat många spelare och ekonomin är inte som den ska vara. Man tänker lite på hur dem ska kunna få ihop ett lag och sådär. Jag tycker dock att vi skött det bra som lag och sådär. Vi har bara fortsatt att köra på och tro på det vi gör, säger han.

- Vi är inte oroliga. Klubben har försäkrat oss med att det inte är något problem, så vi spelare känner att vi sitter ganska säkert. Det har inte tryckt ner oss, fortsätter han.

Dessutom har ett par tongivande spelare lämnat föreningen inför säsongen. Högerbacken Erik Larsson valde att skriva på för Malmö FF, mittbacken Marcus Danielsson lämnade för Djurgården, samtidigt som mittfältaren Lars Krogh Gerson återvände till Norrköping.

ANNONS

- Det är klart att det är väldigt bra fotbollsspelaren som lämnat oss. Det är absolut bra spelare vi tappat, men samtidigt har vi fortfarande ett ganska stabilt lag.

Men för Wilson var det självklart att stanna i föreningen.

- Jag har ju spelat i Sundsvall ända sedan jag var liten. Jag var på matcherna, var bollkalle, maskot och har gjort allt de där. Jag har alltid velat ta mig upp till A-laget. Det här är en klubb som har gjort mig till den jag är i dag och gett mig möjligheten att spela fotboll. Jag är väldigt tacksam och känner att jag vill göra allt för den här klubben under tiden jag är här, säger han.

Han känner sig dessutom nu redo för att slå igenom på allvar i allsvenskan.

- Jag känner mig smartare, samtidigt som jag har mer självförtroende. Jag hade inte dåligt självförtroende innan, men nu känner jag att jag kan, att jag kan det här. Nu är det bara att gå ut och köra och ta för mig. Nu vet jag att det inte bara var tur första säsongen. Jag har det i mig och kan växa ytterligare nu.

ANNONS

Är det i år du får ditt stora genombrott med tio mål eller mer?
- 100 procent, 100 procent. Jag känner verkligen att, om jag kommer igång på det sättet som jag vill göra, så känner jag att det kommer gå riktigt bra för mig.

Publicerad 2018-03-27 kl 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto