Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Malmö FF 2019: ”Kanske allsvenskans bredaste anfallsuppsättning i modern tid”

Allsvenskan

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen. 
Här är Fotbollskanalens genomgång av Malmö FF 2019.

Foto: Bildbyrån.

Placering 2018: trea i allsvenskan.

Nyförvärv: Erdal Rakip (mf, Benfica), Jo Inge Berget (mf/fw, NY City), Anel Ahmedhodzic (b, Nottingham), Dusan Melicharek (mv, Zbrojovka Brno), Adi Nalic (mf/fw, Landskrona)

Förluster: Fredrik Andersson (mv, Örgryte), Sixten Mohlin (mv, Östersund), Teddy Bergqvist (fw, Kristianstad), Anton Kralj (b, Sandefjord), Walter Viitala (mv, Sandefjord), Pavle Vagic (mf/fw, Mjällby, lån), Felix Konstandeliasz (mf, Mjällby, lån), Marko Johansson (mv, Gais, lån), Hugo Andersson (b, Trelleborg, lån), Adi Nalic (mf/fw, AFC, lån), Jakob Tånnander (mv, Lunds BK, lån), Mathias Nilsson (mv, Eskilsminne, lån)

ANNONS

FÖRSÄSONGEN
I vinter har MFF bara tappat unga spelare och reservmålvakter, och Daniel Andersson har istället förstärkt med fyra återvändare. Första delen av försäsongen handlade om förberedelser inför Chelsea, där MFF åkte ut, och sedan åkte de även ur svenska cupen på grund av en förlust mot Öster. Det har varit upp och ner i träningsmatcherna. De fortsätter med sin 3-5-2 och Uwe Rösler älskar att anfalla, men hade nog hoppats på några fler positiva svar kring defensiven. 

NYCKELSPELARNA
Under 2018 var det två spelare som glänste lite mer än resten i de centrala positionerna: Rasmus Bengtsson som mittback och Fouad Bachirou som central mittfältare, framför allt i Europa League. Anders Christiansen försöker fortfarande nå 2017-form igen, men när han gör det är han bland seriens bästa spelare. Vilka som än spelar i anfallet lär göra många mål. 

ANNONS

GENOMBROTTET
Många väntar på att det ska lossna för Carlos Strandberg, men kvaliteten på övriga anfallare kan begränsa speltiden. Gall fick sitt genombrott förra året, men vill bli helt ordinarie nu. I övrigt är det en relativt gammal trupp med en hög snittålder på startelvan och närmaste inhopparna. 

En som kanske kan få en del matcher i år är Anel Ahmedhodzic, då mittbackskonkurrensen inte är lagets hårdaste. Uwe Rösler har litat en del på ynglingen, och uttalat sig positivt om spelarens kvalitéer och attityd, men det finns ändå en risk att Ahmedhodzic är nummer sex i rangordningen bland mittbackar.

FRÅGETECKNET
Röslers tidigare lag har oftast gått ner sig efter första sex till tolv månaderna. Finns det någon gemensam faktor till det, eller handlar det mest om förutsättningarna? Det är upp till Rösler i år att bevisa att det mest handlade om förutsättningar, alternativt att han har tagit lärdomar. Allt annat än allsvenskt guld i år kan vara oacceptabelt. Det enda som kan rädda är ytterligare en stark sejour i Europa. 

ANNONS

SNACKISEN
Hur ska de kunna ge tillräckligt med speltid till samtliga av Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Carlos Strandberg, Jo Inge Berget, och Guillermo Molins? Om de undviker skador och alla når någorlunda bra form så är det kanske allsvenskans bredaste anfallsuppsättning i modern tid, särskilt då även Sören Rieks, Romain Gall, och Arnor Traustason kan spela längre fram.

Publicerad 2019-03-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto