Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Asoro har tredje bäst målsnitt i allsvenskan: "Är inte alls förvånad"

Allsvenskan

Ett mål senast.
Nu är Joel Asoro tredje bäst i allsvenskan när det kommer till mål per 90 minuter.
- Jag är inte alls förvånad, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

När Joel Asoro satte 2-1 mot Gif Sundsvall så var det hans femte mål för säsongen. Det betyder att han är tredje bäst i allsvenskan när det kommer till mål per 90 minuter, bara Häcken-duon Ibrahim Sadiq och Alexander Jeremejeff är bättre.

Asoro har spelat 513 minuter och gjort fem mål. Jeremejeff har på 911 minuter gjort elva mål, och Sadiq 151 minuter och två mål.

- Min form är helt okej. Det rullar på. Jag är inte alls förvånad. Jag förstår att andra kanske inte har upplevt det på det sättet. Men innan jag kom förra året så hade jag inte spelat på ett tag och då förstod jag att det skulle ta sin tid. Nu har jag kommit upp lite. Jag har fler nivåer i mig, men det får ta sin tid. Men jag är på god väg, säger Asoro till Fotbollskanalen.

Annons

På vilken nivå känner du att du är?
- Jag ligger nog på ungefär 70 procent nu. Det handlar mest om sista tredjedelen. Det finns saker kvar som jag kan finslipa på. Jag kan vara mer aktiv och utmana mer.

- Jag känner mig fri i min kropp. Jag har balans. Många har kanske inte upplevt det. Det tog sin tid men jag hittade mig själv. Nu kan jag göra det som jag vill göra. Jag har fått hjälp från familjen och så har jag själv jobbat hårt.

På vilket sätt har du fått hjälp av familjen?
- Trygghet, samtala. Jag och min mamma pratar varje dag, mina systrar, dotter, flickvännen. Det är väl mest allmänna samtal, det behöver inte vara personliga samtal, men att man bara pratar om sin dag för att få ut saker. Det är väl det. Jag mådde dåligt mentalt. Från början, under de första månaderna, såg jag inte att det här skulle hjälpa mig, men efter ett tag kändes det bra. Man öppnade sig och det hjälpte.

Annons

Om du är på 70 procent nu, vad kan vi förvänta oss under hösten?
- Mycket. Jag vill göra fler mål. Jag vill dominera mer. Jag vill att motståndarna ska känna att det kommer bli en jobbig dag när man ska möta mig.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf är imponerad över Joel Asoros utveckling.

- Han har tagit jättestora steg. Sedan finns det enormt mycket kvar att ta av, för han har ju spetsegenskaper som är helt unika, och om han kan fortsätta fylla på med de övriga delarna i spelet så är jag övertygad om att kurvan kommer fortsätta. Det är glädjande att se att det fortsätter i rätt riktning, säger han.

Publicerad 2022-07-02 kl 16:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto