Bergs förklaring bakom Coulibaly-bytet: "Ingen dramatik"

SOLNA. Inbytt i 66:e minuten - utbytt 23 minuter senare.
Något han inte såg ut att vara så nöjd med.
- Det är ingen dramatik i det, säger Henning Berg.

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

AIK har lånat in Ismael Coulibaly från Sheffield United fram till sommaren. I premiären mot Västerås SK hade han en speciell match. Mittfältaren började på bänken och hoppade in efter 66 minuter, när AIK ledde med 1-0.

Men där fick han inte vara länge. Efter att ha varit på plan i bara 22 minuter så valde tränare Henning Berg att ta ut honom.

Då hade det gått 89 minuter och AIK ledde fortfarande med 1-0.

Coulibaly såg förvånad ut när han förstod att det var han som skulle kliva av och verkade inte sugen på att ta tränaren Henning Berg i hand.

Nu förklarar Henning Berg bytet.

- Det var rent taktiskt. Västerås tog in han på topp (Jabir Abdihakim Ali), då behövde vi en back till när de började pumpa bollar. Det är ingen dramatik i det. Taktiskt. Det förstår spelarna att man kan kan byta efter taktik och inte prestation, säger Henning Berg.

Har du pratat med Coulibaly?
- Jag har inte snackat så mycket med honom men jag sa att det var taktiskt.

Efter bytet fick Jabir Abdihakim Ali en jättechans. Ett inlägg från väster nådde Abdihakim Ali vid bortre stolpen och det var nära, men bollen smet utanför.

AIK vann med 1-0. Hemmalaget gjorde en svag första halvlek där Västerås var det bättre laget och hade flera fina chanser att göra mål. Men det stod 0-0 i halvtid. AIK var bättre i andra halvlek och efter 53 minuter gjorde Ruid Modesto matchens enda mål.

Publicerad 2024-04-01 kl 19:08