Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Västerås ilska - anklagar domaren för fördel till storklubb: "Så är det i alla ligor"

Allsvenskan

SOLNA. Västerås jagade kvittering och fick ett inkast långt upp på AIK:s planhalva.
Men det fick man inte kasta - i stället blåste domaren av matchen.
- Jag frågade domaren om han hade blåst av om det hade varit några av storklubbarna… jag tvivlar på det, säger VSK:s tränare Kalle Karlsson.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Västerås hade flera chanser att göra mål i premiären på Friends Arena, men bollen ville inte in. I stället var det AIK som gjorde matchens enda mål genom Rui Modesto.

I slutet av matchen jagade bortlagt en kvittering och AIK fick kämpa för att hålla tätt. På tilläggstid fick VSK ett inkast långt upp på hemmalagets planhalva, som man ville kasta långt in i straffområdet i hopp om att skapa något farligt.

Men precis när det skulle kastas så valde domaren Granit Maqedonci att blåsa av matchen. VSK:s spelare och tränare blev rejält irriterade och sprang till domaren och protesterade.

- Det är klart att när vi har flyttat upp alla våra spelare och han håller i bollen, bollen är nästan i luften när han blåser av. Jag frågade domaren om han hade blåst av om det hade varit några av storklubbarna… jag tvivlar på det. Men det är så det är. Så är det i alla ligor. Kommer man upp och är det mindre laget, då kan de blåsa av, säger VSK:s tränare Kalle Karlsson.

Annons

Mittfältaren Patric Åslund håller med:

- Det är klart att när vi jagar ett mål så vill vi ta vara på alla chanser som vi får och de här inkasten är ett vapen som vi har. Så det var surt att vi inte fick det.

Ni var många framme och klagade hos domaren efter slutsignalen?
- Det var en ren reaktion.

AIK:s tränare Henning Berg satt bredvid när Kalle Karlsson pratade om inkastet, och då reagerade han över det här med fördel till storklubb.

- Jag tycker inte att det var en match där det var domslut för något storlag. Det kan vi inte säga att det var. Även om det där sista, det är många domare som låter ett sånt inkast kastas, säger han.

Publicerad 2024-04-01 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto