Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bergvall: "Folk vill säkert trycka till mig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården tror att AIK kommer att spela fysiskt och tufft.
Nu vädjar man till domarna om att skyddas.
- Folk vill säkert trycka till mig nu när jag har skrivit på för Tottenham, säger Lucas Bergvall till Fotbollskanalen.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du ett Bergvall-mål.

I den allsvenska premiären mot IFK Göteborg åkte Rasmus Schüller på en rejäl tackling av Kolbeinn Thórdarson, som nu håller honom borta i några månader. I cupsemifinalen mot AIK tvingades Oskar Fallenius avbryta efter en tuff smäll av Axel Björnström.

Djurgårdens spelare har åkt på en hel del tuffa tilltag den här säsongen. Nu förväntar man sig ännu en fysisk match när det på söndag är derby mot AIK på Friends Arena.

- Det var definitivt fysiskt och tufft i cupen mot AIK. Det brukar det alltid bli. Det är lite extra allt när det är derby. Så jag tror att det blir extra av allt igen, säger tränare Thomas Lagerlöf som hoppas att domarna kommer att skydda spelarna.

Annons

- Det är en huvuduppgift. Där har fotbollen gått framåt och det har blivit bättre, säger Lagerlöf som menar att motståndarna gärna vill trycka till Lucas Bergvall.

- Det har vi förberett honom på sedan förra året. Många vet att han är en duktig spelare som dessutom är ung, då vill många kliva dit och markera. Det är klart att han måste vara uppmärksam på det. Ska han bli en riktigt bra fotbollsspelare, för han är redan väldigt bra, då kommer det bli att han måste lära sig ännu mer att hitta enkla lösningar så att motståndare inte kommer åt honom. Det är viktigt att han kan skydda sig själv, säger han.

Lucas Bergvall håller med. Han tycker att motståndarna går hårdare åt honom och delar ut fler smällar den här säsongen jämfört med ifjol.

- Ja det är klart att det har blivit mer. Absolut. Folk vill säkert trycka till mig nu när jag har skrivit på för Tottenham. Men så kommer det att vara. Det är bara att vänja sig. Det kommer inte att bli mindre i framtiden, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Du tror att motståndarna vill smälla på dig för att du har skrivit på för Tottenham?
- Jag är ung och det är väl många som gillar att trycka till då och när det är en spelare som har sålts för mycket pengar.

Bergvall tror inte att det blir lugnare på söndag. Han är förberedd på vad som komma skall och tror att det kan bli ännu ett fysiskt derby mot AIK. Därför hoppas han att domarna är med på noterna.

- Ja det tror jag absolut att det kommer att vara, en tuff match med många dueller. Det är bara att kolla hur det såg ut senast, det var många som åkte på smällar, bland annat Oskar Fallenius som fick en armbåge i ansiktet. Där har ju domaren ett stort ansvar att skydda spelarna, säger han och fortsätter:

- Det är jätteviktigt att domarna skyddar oss spelare och att inte de här fula grejerna bara ska glida förbi, utan att domarna ska ta det ansvaret och om det är tillräckligt fult så ska han åka ut, det spelar ingen roll om det är i första minuten eller i 90:e. Är det tillräckligt fult så ska han ut.

Annons

Det var efter bara 25 minuter av cupsemifinalen som Oskar Fallenius tvingades lämna plan efter en smäll av Axel Björnström. Fallenius är inte ute efter att ge igen men även han menar att domarna måste skydda spelarna.

- Den situationen var såklart olycklig. Alla har väl sina uppfattningar om den situationen, det som var mest tråkigt var att jag inte kunde spela vidare. Men det där är inget jag kan tänka på när jag går in till den här matchen. Det är fel approach. Det bästa är att nollställa skallen och gå in rakryggad, säger han och fortsätter:

- Jag tycker faktiskt att i de här senaste matcherna så har det varit en del situationer som kanske har varit lite väl tuffa. Det är klart att ett derby innebär att det är hög spänning och att det kommer att vara tuffa dueller, men någonstans måste man dra en gräns. Domarna kan alltid göra misstag men domarna måste skydda oss på ett visst sätt. Domarna har ju kommit till oss och predikat om vad som enligt regelboken är okej och inte okej, så det är upp till domarna att sätta en god ton så att man inte går över gränsen utan att det blir en okej match på det sättet.

Annons
Publicerad 2024-04-19 kl 09:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto