Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet som spelade stor roll när Nalic valde Bajen: "Marti var rak"

Allsvenskan

MARBELLA. Adi Nalic kunde ha förlängt med MFF - men valde Hammarby.
Efter ett samtal med Marti Cifuentes.
- Han var rak och det var jag också, säger nyförvärvet till Fotbollskanalen.

1:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Abdelrahman Saidi i spelaren ovan.

Knäskadan som Adi Nalic ådrog sig i Malmö FF i fjol gör att 25-åringen ännu inte kör för fullt med sitt nya lag Hammarby. Men han är med på träningslägret i Spanien och har delvis börjat träna med boll.

- Jag tycker det flyter på bra. Jag har kommit in i gruppen på ett jättebra sätt och träningen har börjat stegras, säger Nalic.

- Det gick jättesnabbt att acklimatisera sig till de andra. De var väldigt välkomnande. Det känns spännande och energifullt.  

Rehabiliteringen går fort fram.

- Det har gått mycket bättre än vad man hade förväntat sig. Så det känns verkligen bra.  

Hur har det varit att komma till en ny klubb och få börja på sidan? 

ANNONS
- Jag var ju beredd på det från början. Så det var ingenting som var så jättekonstigt egentligen, men så klart har jag ett sug inombords efter att bara gå ut och spela. Och så det har det varit under hela året. Så det är egentligen ingenting som har förändrats där. 

Vad har du för målsättning kring när du ska kunna spela?
- Det är svårt att sätta upp ett exakt datum. Man måste utvärdera det lite successivt hela tiden. Det handlar om hur mitt knä reagerar, hur jag är i skallen, hur jag vågar och så vidare. Men tack och lov så har jag inte haft några av de där spärrarna. Det har som sagt bara flutit på.   

Både Nalic och tränaren Marti Cifuentes talar dock om att nyförvärvet ska kunna vara redo för spel när allsvenskan sparkar igång i april.
- Det hoppas jag så klart, säger Nalic.

ANNONS

Hur kom det sig att du hamnade i Hammarby?
- Det var ett beslut som hade vuxit fram för mig, att jag behövde ett miljöombyte. Jag hade tre väldigt fina år i Malmö. Med allt från Champions League till Europa League till SM-guld. 

- Men någonstans ville jag få till ett miljöombyte och det här kändes som det rätta steget. 

Malmö erbjöd dig en förlängning, eller hur?
- Ja, precis.   

- Jag gick på ”feelingen” som jag hade. 

Hur tog Malmö ditt nej?
- De tog det på ett jättebra och professionellt vis. De förstod helt och hållet och det var inga onda meningar mellan oss. Det var ärligt från starten, egentligen. Jag tycker att de skötte det på ett jättebra sätt.  

Nalic är tacksam över det han varit med om i himmelsblått.

- Jag har ju skapat minnen för livet där och fått vänner för livet. Det är människor som jag kommer sakna att dela omklädningsrum och umgås med. 

ANNONS

Hur var reaktionerna från supportrarna kring att du lämnade?
- Det var lite blandat. Men det var mycket kärlek också. Jag känner att jag har fått väldigt många fina meddelanden och lyckoönskningar. 

Hur kommer det bli att möta Malmö?  
- Jag har inte funderat på det ännu faktiskt. Jag är ju inne i min rehab-process nu och det är där jag har lagt in mitt fokus.  

Innan Nalic fattade sitt beslut om att skriva på för Bajen pratade han med sportchefen Jesper Jansson och tränaren Marti Cifuentes.

- Jag fick ett jättegott intryck av sättet som de vill spela på och sättet som de vill använda mig på. Det var egentligen det som avgjorde till slut. Jag kände att det här var rätt. 

Hur var första samtalet med Marti? 
- Det var givande. Han var rak och det var jag också. Han är en väldigt motiverad tränare som vill få ut väldigt mycket av sitt lag och sig själv. 

ANNONS

Du är användbar på många positioner. Var har ni snackat om att du ska spela?  
- Centralt i banan. Jag trivs ju bäst som en ”tia”. Men centralt i banan vill de använda mig.

Ett besked som spelade en viktig roll i valet av Hammarby.

- Ja, det är klart. Sen vet jag inte var de hade använt mig i MFF. Men absolut. 

I Bajens 4-3-3-system kan Cifuentes också välja att använda sig av en ”falsk nia”, ännu en möjlig roll för mångsidige Nalic.

- Vi har pratat lite om att spela med en ”falsk nia”. Det är upp till tränaren att bestämma om jag ska spela där men jag har spelat där i MFF också. Då var jag väl lite mer av en ”nia”, men ändå en ”falsk nia”. Och det gick jättebra. 

- Jag trivs jättebra där, för det är en central roll. 

Om du blickar just mot det här första året i Hammarby, vad har du för förväntningar?

ANNONS
- Jag vill ju så klart komma tillbaka från min skada på bästa möjliga vis. Jag vill kunna komma tillbaka och leverera direkt. Jag vill vara så pass vältränad och må så pass bra i min kropp att jag kan komma in och börja spela och leverera omgående. Det är egentligen den enda planen jag har i nuläget, individuellt sett. 

- Som lag vill vi ständigt ta steg framåt. Vi vill utvecklas och konkurrera där uppe i toppen. Vi vill utmana om Europa och försöka driva oss till att bli bättre än vad vi var i fjol. 

Vad ska Hammarby uträtta 2023?
- Vi ska spela fin fotboll, vinna matcher och vara med och slåss där uppe i toppen. Vi har både erfarenhet och yngre förmågor. Jag tror det kan bli jättebra. 

Hur ska det bli att ta del av rivaliteten i Stockholm och derbyna?
- Det är ju något som är jättekul. Det är spännande för man vill utmana, visa upp sig och vara bäst i Stockholm. Men framför allt bäst i Sverige.  

ANNONS

- Sen är derbyn och rivalitet något som ger lite extra känslor och driv i matcherna. Jag ser på det som något jätteroligt, avslutar Nalic.

Den tidigare Mjällby- och Landskrona-spelaren skrev på ett tvåårskontrakt med Hammarby. Avtalet innehåller även en option om förlängning med ett år.

Tränaren Marti Cifuentes ser med stor glädje fram emot att få jobba med Nalic.

- Jag gillar honom väldigt mycket. Jag känner till honom sedan min första sejour här i Sverige. Han är en väldigt teknisk spelare och han är smart. Sen gillar jag verkligen hans personlighet och hans förståelse för spelet är väldigt stor, säger Cifuentes.

- Han har kommit hit med mycket energi. Jag tror att han ser att det här kan vara ett väldigt bra steg i hans karriär. Jag kan tänka mig att det inte är lätt att lämna en klubb som Malmö för att ta sig an utmaningen här i Hammarby. Han är väldigt ivrig att klara av den.

ANNONS

Cifuentes avslutar sitt resonemang:

- Jag tror att han kommer vara en fantastisk spelare för oss.

Spanjoren ser att Nalic kan användas i samtliga offensiva roller på planen.

- Det är en av hans styrkor. Han är smart nog för att hantera olika roller. Han passar väldigt bra in som ”tia”, högerytter, vänsterytter och även som ”nia”.

Publicerad 2023-02-09 kl 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto