Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby och Besara fortsatt inte överens: "Bollen är hos Bajen - drömmen är att jag avslutar karriären här"

Allsvenskan

MARBELLA. Hammarby vill förlänga med Nahir Besara och tvärtom.
Ändå har parterna inte kommit överens än.
- Bollen ligger hos Bajen och de vet vad jag vill, säger Besara till Fotbollskanalen.
- Han har fått ett jävla bra erbjudande, kommenterar sportchef Jesper Jansson.

Foto: Bildbyrån

Nahir Besara och Jesper Jansson.

LÄS ÄVEN: Bajen ger besked om nyförvärv - tror inte på Wembangamo-affär: "Inte lätt"


I fjol hämtade Hammarby tillbaka Nahir Besara på ett kontrakt som enligt honom själv ger honom sämre betalt än vad han hade i Örebro SK. Under 2022 gjorde han sedan stor succé och bjöd på elva mål och elva assist. Därför har Bajen under en tid velat förlänga Besaras avtal, som löper ut efter den kommande säsongen.

Men 31-åringen har inte nappat på klubbens erbjudanden hittills.

- Vi har bollat fram och tillbaka nu i två månader. Hammarby vet att det är här jag vill vara. Drömmen jag har är ju att jag ska spela min sista match i karriären i Hammarby, även om det är några år framåt. Hammarby vet vad jag vill så bollen ligger i deras händer, säger Besara.

ANNONS

Enligt Bajen har man sträckt sig långt för att tillfredsställa stjärnan och på frågan om han tackat nej till Hammarbys senaste bud, eftersom han säger att bollen ligger hos klubben, svarar Besara:

- Det är mellan oss men bollen ligger i deras händer.

- Jag ska inte säga om det är ett bra eller dåligt avtal i media. Men de får säga vad de vill och de vet vad jag vill. Drömmen är som sagt att jag ska spela min sista match i karriären i Hammarby-tröjan och att den ska vara på Söderstadion.

Du menar att du vill spela här resten av karriären?
- Sista matchen är många år framåt men det är därför jag kom tillbaka. Det här är jag vill vara.

I samband med årets första träning uttalade sig Besara om att allt gick i positiv riktning rörande en förlängning men i samband med årets första match, tio dagar senare, lät det annorlunda.

ANNONS

- Vi har haft en pågående diskussion men tyvärr har den inte gått så bra än, sa han till Fotbollskanalen.

Vad hände däremellan, Nahir?
- Det går fram och tillbaka. Det är en dialog mellan oss. Vi får se vart vi landar. Jag tror att Hammarby vill ha mig här och jag vill vara här. Men vi får se. Bollen ligger i deras händer.

Poängkungen berättar att många grönvita supportrar ligger på honom om att han ska skriva under ett nytt kontrakt.

- Jag ska inte ljuga, jag känner verkligen supportrarnas kärlek. Jag vill att de får känna min kärlek tillbaka. Jag känner att det här är min klubb. Jag får i alla fall 35 meddelanden varje dag.

Om att du ska förlänga?
- Ja. När det kommer ut något i media så skriver de alltid till mig. Men det är kul, det är bara kärlek.

Besara medger att han förstår att det utifrån sett är svårt att förstå situationen, eftersom båda parterna vill komma överens. Och han känner att Hammarby värdesätter honom.

ANNONS

- Ja, jag har ju en bra och viktig roll, speciellt med tanke på att jag gjorde ett bra år förra året också. Så känslan är att Hammarby vill ha mig här också.  Men det är en diskussion mellan oss.

- Jag ser en längre framtid här än bara min spelarkarriär. Jag har växt upp med Hammarby och följde laget redan när jag var liten. Jag hade mina idoler där, Kennedy (Bakircioglu), "Sulan" (Suleyman Sleyman), (Louay) Chanko. Jag ser mig vara här på längre sikt också.

I någon form av tränaroll eller ledarrollen? 
- Någon form av roll i Hammarby. Vi får se vad det blir, men det är drömmen för mig.

Besara vill inte kommentera om det funnits eller finns intresse för honom från andra klubbar. Han säger sig inte rikta blickarna mot en flytt utan vill ha fokus på Hammarby.

Sportchefen Jesper Jansson menar att Besara har ett väldigt bra bud från Hammarby att ta ställning till.

ANNONS

- Han har kontrakt året ut. Sen är Nahir en fantastisk spelare och vi vill ge honom ett långt kontrakt i hans ålder och även en framtid för honom i klubben. Vi har gett honom ett jävla bra erbjudande, säger Jansson.

Han säger att bollen ligger hos er?
- Jaså? Han har fått ett jävla bra erbjudande.

- Vi ville verkligen visa för honom: "Nu kör vi" och att vi ser att han ska vara en ledare som driver det här framåt. Sen måste vi titta på helheten också. Vi kan inte tvinga någon att skriva på, säger sportchefen.

Publicerad 2023-02-01 kl 19:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto