POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Billborn hoppas få behålla alla spelare: "Absolut viktigaste för oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Häcken i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hammarby blev trea och missade SM-guldet.
Nu hoppas Stefan Billborn att han får behålla sina spelare till nästa år.
- Det tycker jag är det absolut viktigaste för oss, säger han.

Hammarby besegrade under lördagen Häcken med 4-1, men fick trots det inte fira SM-guld, i stället en tredjeplats och Europa-spel nästa säsong. Detta då Djurgården kryssade borta mot Norrköping och bärgade klubbens första guld sedan 2005, samtidigt som Malmö FF höll Bajen bakom sig i tabellen med bättre målskillnad.

Bajen-tränaren Stefan Billborn summerar säsongsavslutningen så här:

- Jag tycker att vi gör en helt okej första halvlek. Det var rätt kontrollerat. Vi började andra halvlek väldigt bra, men sedan gick luften ur oss när Häcken kvitterade. Då tycker jag också att matchen öppnade upp sig och det blev lite för mycket ”Hawaii” för min smak. Sedan tycker jag att matchen, när vi gjorde trean, ebbade ut lite, då det var mer att spela av matchen eftersom att vi visste hur det såg ut i de andra matcherna, säger han under presskonferensen.

Billborn menar att han inte grämer sig över något speciellt resultat under säsongen, men medger att det var en knackig start och ett bra avslut. 

- Jag tror inte att man ska titta så. Det kan vara situationer åt andra hållet också, där man har haft marginalerna med sig. Vi hade en väldigt knackig start och har haft en fantastisk höst, där vi också har haft marginalerna med oss när vi fått lite grus i maskineriet. Jag kommer nog efter några dagar eller i kväll se det här som en fantastisk säsong. Nu känns det lite halvknackigt såklart, men vi vinner med x antal mål mot Häcken och det är egentligen tillräckligt svårt. Vi gick ut för att vinna matchen och att tro att man ska göra massa mål mot ett så här bra lag går inte. Jag är jättenöjd med att vi vann och fick avsluta med en vinst. I morgon är jag nog ganska nöjd med säsongen i sin helhet, men nu är det ganska surt.

Nu är målsättningen att Hammarby ska bli ännu bättre nästa år. Frågan är i sådana fall bara om det innebär att målsättningen blir att ta SM-guld?

- Det finns andra lag att ta hänsyn till också. Vi kommer att bli lite bättre nästa år. Jag är övertygad om det om vi får behålla de spelarna vi har. Det tycker jag är det absolut viktigaste för oss. Då kommer vi förhoppningsvis att få en lite bättre försäsong och start på säsongen. Vi hade en ganska knackig inledning förra året också, men då lyckades vi ändå vinna matcher och ramlade i stället ihop lite på slutet. Jag tror att det är det, men sedan finns det många lag i allsvenskan och marginalerna är ganska små. Däremot tror jag att vi spelmässigt kommer att bli bättre.

Hur ser du på risken att tappa spelare till nästa år, typ Muamer Tankovic?
- Jag vet inte. Det är spelarnas beslut också. När det gäller ”Mujo” är det om han vill stanna eller inte och vad det gäller övriga är det både upp till klubben och spelarna. Jag försöker först och främst fokusera på de spelarna jag har än att titta på vad jag inte har eller kan få. Vi sitter i varje fall bra kontraktsmässigt, så jag tror att grabbarna kommer att göra ett bra jobb.

Vad blir viktigt framöver i Hammarbys bygge för att bli slagkraftigt i Europa?
- Det är vårt eget spel och att kunna lita på vår egen förmåga, samt lite tur med lottningen också.

Hammarbys supportrar hyllade också efter matchen spelarna och en som var framme för att elda på supportrarna med en sång då var Stefan Billborn. Det var första gången han gjorde det i år.

- Jag går alltid ner direkt efter matcherna. Jag har inte varit ute på planen någon gång under året, men i sista matchen tycker jag att man kan gå ut och tacka dem för säsongen oavsett. Jag vet inte hur det kändes. Jag kunde inte några sånger, men grabbarna hjälpte mig med vilken jag skulle ta. 

Publicerad 2019-11-03 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå