Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-spelare backar "Rolle" efter känsliga uppgifterna: "Rätt man"

Allsvenskan

GT uppger att det finns ett "utbrett missnöje" mot Roland Nilsson i spelartruppen.
Nu får tränaren stöd av flera Blåvitt-kuggar.
- Vi tror att rätt man sitter på rätt plats, säger August Erlingmark till Fotbollskanalen.
- Jag står bakom honom till 110 procent, kommenterar Tobias Sana.

Foto: Bildbyrån

Det var inför söndagens match mot Djurgården (0-0), under lördagen, som GT gick ut med uppgifter om att det finns ett utbrett missnöje mot Roland Nilsson i IFK Göteborgs spelartrupp. Tidningen hävdar att spelarna tycker att det "saknas en tydlig idé kring hur det offensiva spelet ska bedrivas" och att de känner att det "saknas konstruktiva lösningar och en röd tråd".

Efter krysset mot Djurgården, som gör att Blåvitts vårsäsong landade i nio poäng på åtta matcher, förnekar flera tongivande spelare i truppen att Nilsson är ifrågasatt av spelartruppen.

- Jag kan bara prata för mig själv, men jag är assisterande lagkapten och jag står bakom honom till 110 procent. Jag kommer inte diskutera det mer än så. Jag står bakom honom. Det är klart att det blir diskussioner om honom, för vi är i en storklubb, men jag står bakom honom, säger Tobias Sana.

ANNONS

Mattias Bjärsmyr:

- Vi spelare fokuserar på matcherna. Sen vad som skrivs och sägs vid sidan får inte störa oss. Vi får göra det vi är bra på. Det är att spela fotboll.

GT skrev i dagarna att det finns ett internt missnöje mot Roland Nilsson. Stämmer det?
- Nej. Vi har fullt förtroende för ”Rolle”. Som jag sa: vi fokuserar på matcherna.

Även August Erlingmark backar Nilsson.

- Det är klart att det blir snack. Men vi har ett bra förtroende för honom. Vi backar honom och tror på det vi gör. Det visade vi i den här matchen. Matchplanen var bra och vi följde den jättebra. Det är ett bevis på att ledarsidan gör det bra, säger Erlingmark.

Du upplever inte att det finns ett internt missnöje?
- Nej. Jag tycker vi generellt har en stark tro på vad vi håller på med och på våra tränare. Det ser man om man tittar på hur vi följde matchplanen i den här matchen. Ett lag som inte har den tron hade inte gjort det som krävdes i den här matchen. Matchen talar sitt tydliga språk. 

ANNONS

- Sen ska jag inte lyfta matchen till skyarna heller men i andra halvlek var vi bättre än Djurgården, det tycker jag nästan. Det finns verkligen grejer att bygga på. Vi tror att rätt man sitter på rätt plats.

Tobias Sana igen:

- Vi var bättre än Djurgården i andra halvlek. De hade kanske förväntat sig en enkel trea mot oss här. Andra halvlek ger mersmak för oss. Vi får bygga vidare på det här och försvarsinsatsen. Det kommer bli bättre.

Han fortsätter:

- Det här var åtminstone en laginsats vi ska vara stolta över. Sen är det tråkigt att vi inte hämtar segrar istället för kryss.

Publicerad 2021-05-24 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto