Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Boudah älskar "nya" Bajen - hoppas på lyft: "Jag kommer inte klaga på något"

Allsvenskan

MARBELLA. Abdelrahman Boudah njuter av "nya" Hammarby.
Han vill dock inte lova att det blir succé.
- Men om vi får till vårt spel tror jag supportrarna kommer dö för vår fotboll, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Fjolåret blev inte vad Hammarby eller Abdelrahman Boudah hade hoppats på. Laget lyckades aldrig blanda sig i den allsvenska toppstriden och forwarden hade svårt att ta en plats i startelvan. Dessutom var han skadad i flera månader. 

Men nu är Boudah redo för en ny säsong och han njuter under nye tränaren Kim Hellbergs ledning.

- Alla mår skitbra. Allt är positivt. Det är roligt. Träningarna och övningarna som vi har är roliga. Och Kim är fantastisk, säger han och fortsätter:

- Allt som han och David (Selini, assisterande tränare) gör… känslan är att det är perfekt planerat. Det märker man. När vi kör spel så vet båda lagen exakt vad de ska göra. Det är ett helt annat spel. Det känns riktigt bra.

Annons

Är det avancerat?
- Ja. För mig tar det några sekunder innan jag fattar. Men sen kör vi. Vi repeterar så mycket att det fastnar till slut. 

- Jag tror många av oss spelare redan lagt in det viktigaste i våra hjärnor av det som tränarna vill få ut. Det känns som det. Sen handlar det om smådetaljer som vi ska jobba på.

Boudah utvecklar:

- Vi har matat saker varje dag. Det har varit många dubbelpass. Det är fotboll, fotboll, fotboll. Det är skitkul.

Vad tycker kroppen?
- Ibland är den trött. Men den kommer vänja sig vid det här, till 100 procent. Det är ju därför vi har en försäsong också, för att slakta. Det är det vi gör just nu. 

Hellberg har varit tydlig med att Bajen ska spela en offensiv och snabb fotboll. Laget försöker pressa sin motståndare högt och dominera matchbilden.

Det gillar Boudah, som hittills använts både som central forward, ytterforward och släpande forward i match och träning.

Annons

Vill du ha en specifik position?
- Alltså, jag lovar, om han lägger mig som målvakt så kommer jag ta det. Bara jag får spela är jag glad, säger Boudah och garvar. 

- Jag kommer inte klaga på något. Jag kan vara en flexibel spelare.

Det är uppenbart att Boudah är rejält laddad inför den nya säsongen.

- Det roligaste har varit att få in nya tränare och börja om på noll. Och de har kommit in med nya idéer. Det känns extra roligt.

Hur bra ska det här året bli för dig personligen?
- Jag hoppas att det blir riktigt bra. Sen vet man aldrig med fotboll. Det kan gå dåligt och sen kan man göra kaos något år. Men man vet aldrig. 

- Jag kommer inte säga: ”Jag kommer vara skitbra”. Men jag hoppas på det.

Han menar att han vill vara en ödmjuk spelare och inte den som snackar upp sig själv inför en säsong.

Annons

- Folk har vridit på mina ord, jag lovar. Folk tror jag snackar. Men jag är inte så. Det är därför jag säger till dig nu att ”jag hoppas”. Jag gillar inte att säga: ”Jag kommer göra det här och det här”. För man vet aldrig.

Han känner hur som helst att det finns goda möjligheter till speltid så länge han presterar så som tränaren Kim Hellberg vill.

- Ja, så länge jag gör mitt hoppas jag att jag får mina minuter. Gör jag inte det jag ska göra är det klart som fan att jag inte ska spela. Gör jag det han vill att jag ska göra så tror jag inte att det kommer vara några problem.

Hellberg har sedan han tog över Hammarby talat om att han vill att lagets spelsätt ska tilltala de grönvita läktarna och att Bajen på så vis ska lyfta ytterligare med hjälp av supportrarnas energi.

Boudah spår att fansen kommer fatta tycke för spelsättet.

Annons

- Om det går in så som han vill att vi ska spela, då tror jag att supportrarna kommer dö för vår fotboll. Om det går in. Sen är det klart att det inte kommer funka i vissa matcher. Men så som han vill spela… får vi till det tror jag det kommer bli bra.

- Då kommer supportrarna gilla det till 100 procent. Det är omöjligt att inte gilla den här typen av fotboll. Om den nu går in. Men magkänslan säger att det kommer bli bra. Men man vet aldrig.

Han fortsätter:

- Det kan kännas jättebra på försäsongen och sen när tävlingssäsongen igång blir det bajs. Så jag gillar inte att säga att det kommer gå bra under säsongen bara för att det känts bra under försäsongen.

Sjundeplatsen från förra året vill han gärna byta ut mot en topplacering i år.

- Vi vill vara med där uppe och slåss.

Men du lovar ingenting?
- Nej. Aldrig. Man ska aldrig lova någonting, svarar Boudah och ler.

Annons
Publicerad 2024-02-11 kl 08:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto