Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför gick Nanasi till Kalmar: "Milojevic gjorde det ganska klart att jag inte platsade i Malmö"

Allsvenskan

KALMAR. Sebastian Nanasi inledde året starkt i Malmö FF.
Därefter blev chanserna färre under Milos Milojevic, och 20-åringen lånades ut till Kalmar FF.
- Det var ganska tidigt att han inte trodde på mig, säger Nanasi om den MFF:s tidigare tränare. 

9:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målet från Kalmar-AIK från Sportens sändning i spelaren ovan

På försäsongen var Sebastian Nanasi en av Malmö FF:s bästa spelare och gjorde bland annat mål i kvartsfinalen mot AIK i svenska cupen. Den offensive mittfältaren inledde också semin borta mot Djurgården från start, men byttes ut i halvtid med en lättare skada. 

Därefter följde bara två starter i allsvenskan, trots lagets eländiga skadesitution under våren. Nanasi hamnade utanför matchtruppen flera gånger och bestämde sig för att lånas ut till Kalmar FF i slutet av juli när förtroendet från den tidigare tränaren Milos Milojevic inte fanns.  

- Målet var att stanna i Malmö och ta en plats där. Jag tycker att jag kämpade på bra och visade att jag ville, men Milos gjorde det ganska klart då att han inte såg mig som en spelare som platsade i Malmö. Då tog jag beslutet att det var bättre att gå på lån, till Kalmar som det blev då, säger Nanasi till Fotbollskanalen.  

ANNONS

Sa han det rakt ut eller insåg du det själv?  
- Nästan både och. Jag märkte att när det var läge att vända matchen och byta så valde han aldrig mig. Ibland var jag utanför truppen, och ibland när jag pratade med honom så fick jag ingen riktig anledning. Så det var ganska tidigt att han inte trodde på mig på det sättet.  

Är det inte konstigt med tanke på att du nästan var ordinarie då? 
- Ja, allting var guld och gröna skogar på försäsongen. Det kändes ruggigt bra - sedan hade vi många skador i laget också. Men sedan hände någonting och jag hamnade lite på snedden, lite utanför. Och sedan blev det som det blev - nu är jag här. 

Hur är det att spela i Kalmar jämfört med MFF under Milos? 
- Så mycket skillnad är det väl egentligen inte. Det var två lag som ville spela fotboll och kontrollera matcherna med mycket boll. Som vill sätta press på motståndarna. Det är väl inte en jättestor skillnad egentligen. 

ANNONS

Desto mer skiljer speltiden under Nanasis nya tränare Henrik Rydström, som startat med U21-landslagsmannen i tre raka matcher. Nanasi har en assistpoäng på dessa, och gjorde i går mot AIK sin bästa match enligt honom själv i KFF-tröjan. Kristianstadskillen byttes ut i den 90:e minuten när Kalmar tog en 1-0-seger. 

- Jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Speciellt vår första halvlek är nästan helt fantastisk, där vi gör ett mål som till slut blir bortdömt. Där vi skapar riktigt många bra lägen och vågar att hålla i bollen. Vågar flytta från sida till sida för att öppna upp deras lag och att vi ska få mer yta. Vi gör en bra match, säger Nanasi.  

AIK-tränaren Bartosz Grzelak sa på presskonferensen efteråt att tabellsjuan Kalmar i mångt och mycket uppträder som ett topplag. Nanasi håller med delvis.  

ANNONS

- Det är lite ge och ta. Det beror nästan på vilka vi möter. Man kan se att vi haft lite mer problem mot lag som lägger sig och parkerar, medan när vi möter lite större lag som AIK som väljer att pressa och vi får mer yta att spela - då lyckas vi bättre. Sedan är vi starka på vår hemmaplan med, och det visade vi i dag.  

Sebastian Nanasi står på tre mål på 34 matcher i MFF och har kontrakt där över säsongen 2025. 

Publicerad 2022-08-08 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto