Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför spelade inte Ahmedhodzic och Sarr för MFF: "Vi är i förhandlingar med klubbar"

Allsvenskan

MALMÖ. Både Anel Ahmedhodzic och Amin Sarr missade dagens Malmö FF-match mot Jammerbugt. 
Sportchefen Andreas Georgson redogör om läget för de ryktesomsusade spelarna. 
- Vi inte behöver forcera fram affärer som vi inte tycker är bra för klubben, säger han.

Foto: Bildbyrån

Anel Ahmedhodzic och Amin Sarr.

Amin Sarr skulle ha startat i dagens träningsmatch och Anel Ahmedhodzic spelat den andra halvleken mot danska Jammerbugt. Det slutade med att ingen av dem kom till spel. I Ahmedhodzics fall rör det sig om förkylningssymptom som gjorde att mittbacken stannade hemma. 

Sarr å sin sida har uppvaktats av nederländska Heerenveen och enligt transferjournalisten Fabrizio Romano är klubbarna överens om en prislapp på 24 miljoner för anfallaren. 21-åringen bedömdes inte vara lämplig att spela i dagens träningsmatch. 

- Det blev den bedömningen, att det har blivit lite för intensiva diskussioner med andra klubbar för att sätta han i spel helt enkelt - så får vi se vad det leder till, det vet vi inte nu, säger Andreas Georgson och avslöjar att fler än Heerenveen är inblandade:

ANNONS

- Detaljerna i de förhandlingarna gör vi inte officiella, utan de sköter vi ju själv. Men vi är i förhandlingar med klubbar.   

Under fredagskvällen kom Aftonbladet med uppgiften att franska Reims lagt ett bud på 40 miljoner kronor på 22-årige Ahmedhodzic - som MFF nekat. 

- Jag vill inte gå in i detalj från det ena till det andra. Det håller vi för oss själv. När det kommer till förhandlingar är varje detalj viktig för oss att äga, så det vill vi inte kommentera utåt, säger Georgson.  

Både Sarrs och Ahmedhodzics avtal med MFF sträcker sig över 2023. 

- Spelare som presterar så som båda har gjort, framförallt under hösten kanske, och är i den åldern med den skolningen - de blir attraktiva. Generellt är det klart att vi vill att alla ska stanna i Malmö för alltid. Det kommer komma en punkt kanske där en spelare vi ta ett kliv, och då blir det viktigt för oss och se att det måste vara en affär som är bra för oss. Vi sitter så starkt, både ekonomiskt och i kontraktsläget, att vi inte behöver forcera fram affärer som vi inte tycker är bra för klubben. Det är det sköna, sedan om vi landar där i förhandlingar - det får vi se, säger MFF-sportchefen.  

ANNONS

Vidare uppger Expressen att MFF närmar sig en värvning av Matej Chalus från tjeckiska Slovan Liberec. Han kan ersätta Hugo Andersson, som saknades på gårdagens träning och heller inte spelade mot Jammerbugt. 

- Den har kommit långt, han är iväg för att träffa en potentiell klubb. Därför kunde han rent praktiskt inte spela, säger Georgson och vet inte om det blir en försäljning eller utlåning.  

Har ni en ersättare på gång?  
- Jag tror att jag har pratat om det innan. Detta fönster är lite reaktivt för vår del, lyckligtvis har vi längre öppet än de andra. Det är inte så att vi väntar till stunden någon spelare lämnar oss, utan vi har många scenarion förberedda. Samma sak där, exakt var vi är i den tidslinjen vill vi inte kommentera.  

Den 31 januari stänger transferfönstret i de flesta europeiska ligor medan det svenska är öppet till den sista mars. Matchen mot Jammerbugt slutade 2-2 och MFF:s mål gjordes av Jo Inge Berget och Patriot Sejdiu. 

ANNONS
Publicerad 2022-01-28 kl 19:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto