FEM SPANINGAR: "En Sarr-flytt kan öppna för Berget som anfallare"

MALMÖ. Malmö FF tappade ledningen och fick 2-2 mot det danska andraligalaget Jammerbugt i årets första träningsmatch.
Här är Fotbollskanalens Erik Hadzics fem spaningar från matchen.

Berget kan bli Sarrs ersättare
MFF-tränaren Milos Milojevic gjorde en ändring från startelvan som han annonserade efter torsdagens träning, i och med att Jo Inge Berget ersatte Amin Sarr längst fram i tremannaanfallet. Norrmannen, som inte fick spela anfallare någon gång under Jon Dahl Tomassons ledning, fick därmed sin önskad uppfylld redan i Milojevics första match. Berget utnyttjade sin djupledsstyrka några gånger och blev den som gjorde årets första MFF-mål, när han avslutade en soloräd från Sebastian Nanasi i mål i den 22:a minuten. Sarr, som bland annat är på nederländska Heerenveens radar, kom inte till spel överhuvudtaget den här matchen. En flytt kan öppna för att Berget får fler chanser på sin favoritposition.

Sejdiu gjorde mål efter svåra skadan
Hösten 2020 skadade Patriot Sejdiu korsbandet allvarligt under sin utlåning till Dalkurd och har vid 21 års ålder en extrem skadehistorik bakom sig. I dag startade han för första gången på 15 månader och lyckades göra 2-0 efter ett blixtrande anfall som iscensattes av Nanasi och Erdal Rakip. Sejdiu hade MFF:s två första skottförsök i matchen och visade upp en bländande teknik från sin högerytterposition. Förmodligen är han före både Romain Gall och Peter Gwargis i rangordningen på den kanten.

MFF tappade allt efter bytena
Milojevic bytte åtta spelare i halvtid och tempot gick ner i den andra halvleken. Gwargis spelade på tremannamittfältet och framför honom gjorde Gall sitt första framträdande i MFF på ett år - utan att lyckas med något. Försvararna Lasse Nielsen, Eric Larsson och Niklas Moisander ersattes med 20 minuter kvar av tre P19-spelare. Några minuter senare hade laget släppt in ett mål från halva planen efter ett målvaktsmisstag och sedan orsakat en straff som Jammerbugt fastställde slutresultatet till 2-2 på. Ett rättvist resultat sett till Jyllandslagets uppryckning mot slutet.

Bara Edvardsson tog chansen
Det är en sak att akademispelare inte är redo för den här nivån. I andra halvlek var det dock flera mer etablerade MFF-spelare som inte gjorde något avtryck och bidrog till tappet i matchen. 19-årige David Edvardsson var undantaget. Mittfältaren tog för sig och visade att han utvecklat sina defensiva kvalitéer under höstens utlåning i just Jammerbugt. Från den första halvleken stack spelare som Anders Christiansen och Adi Nalic ut, tillsammans med nämnda Nanasi, Rakip och Berget.