Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milojevic kan fortsätta med Berget på topp: "I dag det bästa alternativet"

Allsvenskan

MALMÖ. Jo Inge Berget fick vikariera som anfallare och nätade i 2-2-matchen mot Jammerbugt.
Nu vill Malmö FF-yttern fortsätta på favoritpositionen.
- Jag hoppas det! Jag har sagt det i sju år nu, säger Berget. 

Foto: Bildbyrån

Milos Milojevic och Jo Inge Berget.

Amin Sarr kan vara på väg bort från MFF och bedömdes inte lämplig att spela i årets första träningsmatch mot danska Jammerbugt i går. Tränaren Milos Milojevic valde då att ersätta Sarr med Jo Inge Berget som center i 4-3-3-uppställningen, och norrmannen betalade av förtroendet med att sätta 1-0 från nära håll i första halvlek.  

- Det var skönt att få spela där. Det var väl inte planerat men det blev så - det tycker jag är kul och det var roligt, säger Jo Inge Berget.  

31-åringen användes som wingback, ytter och högerback - men aldrig som anfallare under Jon Dahl Tomassons två år som MFF-tränare. Berget har inte gjort någon hemlighet av att han helst spelar längst fram, men av de få matcher han spelat som anfallare inträffade de flesta under MFF-veteranens debutsäsong i klubben 2015.  

ANNONS

Berget ser gärna att Milojevic använder honom som anfallare på sikt.  

- Jag hoppas det! Jag har sagt det i sju år nu så vi får se. Om han vill ha mig där ställer jag upp, säger Berget.  

- Jag tycker ändå att jag levererar när jag spelar där. Det blir upp till honom att välja, så får vi se hur det blir till slut. 

Kan han vara ett alternativ längre fram som anfallare?  
- Ja, jag tror det. Han är en bra anfallare. Den kvalitet som han har är att han kan gå i djupled, kan hålla i bollen och han jobbar hårt i presspelet. Det är ett bra alternativ om du frågar mig. Av alla strikers som hade spelat i dag hade han varit bäst - han är vårt alternativ nummer ett, säger Milos Milojevic. 

Jo, Berget har redan framfört sitt önskemål till den nya MFF-tränaren.  

- Han har sagt det och jag respekterar det. När spelare har självförtroende som han och vill bli en "nummer nio" och förstaanfallare - det respekterar jag. I den situation som vi är så är han det bästa alternativet.  

ANNONS

Patriot Sejdiu gjorde 2-0 innan Jammerbugt kom tillbaka med två mål i andra halvlek. Malik Abubakari ersatte Berget i halvtid.

Publicerad 2022-01-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto