Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollskanalen listar - allsvenskans fem bästa vänsterbackar

Allsvenskan

Fotbollskanalens Andréas Sundberg listar allsvenskans fem bästa på varje position.
Nu har det blivit dags för vänsterbackar.

Foto: Bildbyrån.

Först ut var målvakterna och sedan högerbackarna. Nu har vi kommit till vänsterbackarna, och i topp hittar vi två rutinerade spelare med landslagsmeriter.

1. Martin Olsson, Helsingborg

Det var ett tag sedan Martin Olsson spelade en ligamatch, men med tanke på nivån vi vet att han har i sig och att han är med i kampen om en landslagsplats, så blir det plats nummer ett på listan. Bra fysik och orkar både försvara och anfalla. Spelade senast i Swansea.

2. Behrang Safari, Malmö FF
Rutin, trygghet och lagspelare. Safari gör sällan en dålig insats utan ligger alltid på en hög nivå. Bra positionsspelare med en fin vänsterfot.

ANNONS

3. Dennis Widgren, Hammarby
Gjorde det bra i Östersund och flyttade till Hammarby. Fick inte den bästa starten men spelade upp sig. Är lugn och klok och har en bra fot. 

4. Erick Otieno, AIK
Nyförvärv från Vasalund som startat direkt i cupen för AIK och har också levererat någon poäng. Landslagsspelare för Kenya. Vill gärna ta sig framåt och med sin fina vänsterfot trycka in farliga passningar i boxen. Blir spännande att följa när allsvenskan drar igång.

5. Elliot Käck, Djurgården
Enligt statistiken var Käck en av allsvenskans bästa passningsspelare under 2019. Vill gärna framåt för att komma till inlägg. En bra säsong kröntes med ett SM-guld.

Publicerad 2020-05-01 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto