Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidettis dröm och mardröm - målskytt och utbytt i derbyt

Allsvenskan

SOLNA. Målskytt i andra minuten - och utbytt på grund av skada i 28:e minuten.
John Guidettis första derby som AIK-spelare var både himmel och helvete.
- Varje steg jag tog gjorde ont, säger han till Fotbollskanalen. 

1:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-Hammarby i spelaren ovan.

Han stod över förra helgens match mot IFK Norrköping på grund av skada och spelade sedan en timme mot Slovacko i Europa Conference League-playoff i torsdags. Efter den matchen sa Guidetti följande om söndagens derby mot Hammarby:

- Någon får hugga av mitt ben för att jag inte ska kunna vara uttagningsbar på söndag. Det är mitt första derby någonsin. Det är fullsatt. Det kan inte bli coolare.

Den 30-årige forwarden kom också till start mot Bajen - och smekte in 1-0 till AIK redan i andra minuten. Men därefter uppstod problem för Guidetti.

Runt 20 minuter in i matchen satte han sig ner i gräset på grund av smärtor och fick sedan behandling av läkarteamet. Guidetti såg ut att ta sig mot sin ena fot.

ANNONS

Han gjorde ett försök att spela vidare men efter ett antal minuter insåg han att det inte gick att fortsätta. I den 28:e minuten byttes han ut mot Jesper Ceesay.

Efteråt berättar Guidetti om sin fysiska status:

- Jag har gjort mitt allt. I fredagskväll fick jag behandling till klockan tio och vid 9.30 i morse fick jag behandling, säger AIK-stjärnan till Fotbollskanalen:

- Jag har gjort allt jag kan men samtidigt måste man tänka på laget. Det är ett derby, varje steg jag tog gjorde ont. Jag har spelat tätt med matcher och inte fått chansen till tre dagars ledigt, vila och återhämtning.

I Discoverys sändning utvecklar John Guidetti och berättar att han har haft problem med en hälsena.

- Jag har drömt länge om att spela ett derby. Det började bra när jag kom till AIK, men jag har spelat match var tredje dag konstant och sedan fick jag covid, vilket var ett bakslag, och efter det fick jag en otrolig inflammation i hälsenan med mycket vätska i den, och den gör ont, den gör ont, den gör ont. Jag har försökt, men när man vilar max en-två dagar mellan matcherna, så får den inte tid att återhämta sig. Vissa matcher kan man kanske ligga lite centralt och ta det lugnt, men i en sådan här match måste man ta varenda meter, säger Guidetti till Discovery+ och fortsätter:

ANNONS

- Och när det gör ont varenda meter du tar… Det känns som att någon har en kniv och hugger dig i hälsenan, medan du springer. Då är det inte skönt. Det hade inte varit rättvist mot laget om jag hade spelat vidare. För min egen skull hade jag kunnat spela vidare, men då hade jag inte kunnat ta det fulla jobbet.

Guidetti menar främst att han behöver mer vila mellan matcherna för att det ska bli bra. 

- Det är självklart jättetråkigt att vi inte gick vidare i Europa, men nu är det bara en match i veckan och lite längre vila. Det är kanske det min kropp behöver just nu. Jag har gått från att jag inte hade spelat fotboll i Spanien på väldigt länge till att spela var tredje dag. Vi har tyvärr inte haft resultaten att vi lett med 4-0 i en match i minut 65, så att jag kunnat vila. Jag har spelat 90, 90, 90, 90 och det tar.

ANNONS

Forwarden hoppas framöver att problematiken släpper i hälsenan.

- Jag är positiv, men den måste få några dagar på sig. Nu har vi svenska cupen, så jag siktar väl på nästa helg. Jag vill spela varje match, men jag kände att jag inte kunde göra mitt lag rättvist i dag och då får man släppa sin stolthet och göra det som är bäst för laget.

AIK-Hammarby slutade 2-2.

Publicerad 2022-08-28 kl 17:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto