Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kaos efter Stockholmsderbyt - slagsmål på läktarplats

Allsvenskan

SOLNA. Kaos utbröt på läktarplats efter Stockholmsderbyt.
Nu bekräftar AIK att åtminstone två personer skadats.
- Helt oacceptabelt, säger Manuel Lindberg, AIK:s vd, till Fotbollskanalen.

0:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett klipp på händelsen i spelaren ovan.

Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby slutade 2-2 på Friends Arena. Efter slutsignal utspelade sig skandalscener på läktarplats.

På tv-bilderna från Discoverys sändning sågs personer från båda lagen bryta igenom avspärrningarna, varpå slagsmål bröt ut på läktaren. Discoverys reporter menade även att grupperingarna ska ha kastat bengaler mot varandra.

Fotbollskanalens utsände vittnade om att det var våldsamt slagsmål på två etage mellan fans till båda lagen.

- Väldigt tråkigt för svensk fotboll, tycker jag. Det är helt oacceptabelt och vi kommer självklart, tillsammans med polisen, utreda vad som har hänt i säkerhetsarrangemanget. Om det var olyckliga omständigheter eller något som gått fel är för tidigt att säga, vi får utreda det, säger AIK:s vd Manuel Lindberg till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad vet du kring det som har hänt?
- Just nu vet jag ingenting. Jag får se vad matchrapporten säger och vad utredningen tillsammans med polisen säger. Det är tråkigt för svensk fotboll och helt oacceptabelt. Vi kommer att agera på det här tillsammans med polisen.

Efter ett möte tätt inpå slutsignal bekräftar AIK:s säkerhetschef Henrik Koch att minst två personer skadats i tumultet.

- Jättetråkigt för svensk fotboll. Jag vet inte exakt vad som hänt ännu. Nu har vi haft ett eftermöte och vi har konstaterat det alla sett. Nu kommer filmer tas i beslag av polisen och det kommer startas polisutredningar, säger Koch.

Polisen bedömer i dagsläget att två våldsamma upplopp ägde rum och dessutom har de startat ärenden rörande brott mot ordningslagen, enligt Koch.

Hur ser skadeläget ut?
- Det jag vet just nu är att en publikvärd hos AIK fått en stol i huvudet. Jag vet att åtminstone en Hammarby-supporter fått en stol i huvudet.

ANNONS

- De blev omplåstrade på arenan och jag tror att de sedan blivit ombedda att uppsöka sjukhus.

På frågan om vad som händer nu säger Koch att man ska analysera vad som brustit i samband med händelsen.

- Det tar väl några dagar innan vi har en helhetsbild av vad som hänt.

- Det är för jävligt att de här personerna förstör för båda klubbarna, säger AIK:s säkerhetschef.

AIK-forwarden John Guidetti sa följande om skandalscenerna när han gästade Discoverys sändning:

- Det är tråkigt. Det ska inte behöva leda till sådant. Fotboll ska vara passion och intriger. Hammarby behöver AIK och AIK behöver Hammarby. Annars hade inte de här tillställningarna funnits, sa han och fortsatte:

- Det ska finnas rivalitet, men den ska sluta på planen, och med läktarsång mot varandra. Sedan ska man självklart fira och gå stolt till jobbet dagen efter, men det är tråkigt när det leder till sådant här. Det är många barnfamiljer här, mina barn bland annat, inte något jag vill att de ska se såklart.

ANNONS

Kaoset pågick i några minuter innan säkerhetspersonal på arenan fick kontroll på situationen.

Publicerad 2022-08-28 kl 18:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto