Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Hammar har fått Hellberg att ändra uppfattning: "Snubben överraskar mig"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Fredrik Hammar fick inte mycket förtroende under försäsongen.
Men i premiären mot Kalmar FF fick han ändå starta.
- Snubben överraskar mig, säger Kim Hellberg efter 3-1-segern.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från Hammarbys seger mot Kalmar.

När Marti Cifuentes, under förra sommaren, ändrade om till mer rakt spel så fick Fredrik Hammar ett stort förtroende på det centrala mittfältet. Men när Kim Hellberg tog över som tränare så förändrades situationen. Under försäsongen blev det inte mycket speltid och i cupen fick han bara börja i en match.

Men så kom premiären mot Kalmar FF och då fick Hammar förtroendet från start. Efter 3-1-segern var tränare Hellberg nöjd med Hammar.

- Snubben överraskar mig. Han gör det jättebra. Det är en himla fin person och han tävlar och jag tror att han, precis som jag kände, för ett tag sedan så var han inte så nära att starta, men så har han tagit det på helt rätt sätt. Han har varit där hela tiden och i dag är det ju en toppinsats av honom, säger Hellberg och fortsätter:

Annons

- Det är där vi är. De som svarar upp och visar och som är bäst på träning, det är ju dit vi vill, de kommer att spela. Jag tror att vi var modiga i våra beslut i dag och skickade in många som inte har spelat så mycket. Av det visar vi också vad vi står för och det tycker jag är extremt roligt. Sedan är det klart att man behöver hjälp av resultaten ibland också och i dag vinner vi rättvist efter en jäkla bra match, vår bästa i år, och det var väl lägligt.

Vad har han utvecklat?
- När man gör som han gör varje träning så är det mycket som utvecklas. Hans passningsspel har gått från att han inte var så sugen på att ha bollen utan gömde sig, vilket han absolut inte gjorde i dag. När det betydde som mest, och det har jag sett på träningar också, så är han på väg att kliva fram i det spelet. Det andra spelet är han ju jättebra på. Och när han då kan kombinera det med hans passningsspel och hans närvaro i dag så är det bara att krama om killen och säga att det var för jäkla bra gjort.

Annons

Fredrik Hammar skiner upp när han får höra om berömmet från sin tränare.

- Jag känner själv att jag är en jobbig jävel och jag kommer alltid pusha mig själv till max, och så vet jag att när jag får chansen så är det roligare ju mer folk som är på plats. Jag vet vad jag går för och det känns som att jag har börjat visa upp det, säger han.

Har du känt att du varit en bit ifrån en startplats?
- Ja det är klart att jag har känt det. Jag fick väl starta i en match i cupen och då som högerback. Men jag är inte en sån som hänger läpp och kommer till träningen med dålig energi. Jag kör på och så vet jag att jag förr eller senare kommer att få chansen att spela där jag vill spela. Nu känns det som att jag har gjort det bra och fått förtroende att starta. Skitkul.

Publicerad 2024-04-01 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto