Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Skoglunds första tävlingsmatch för Bajen: "Det var rätt magiskt"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Inte en enda tävlingsmatch för Hammarby.
Ändå fick Hampus Skoglund starta mot Kalmar FF.
- Det var rätt magiskt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Hampus Skoglund var inte med i någon av de tre matcherna i Svenska cupen. Men efter uttåget i gruppen så fick han chansen i träningsmatcherna mot IFK Göteborg och KuPS. Insatserna där gjorde att den 20-årige högerbacken fick starta i den allsvenska premiären mot Kalmar FF.

- Det var en överraskning. Jag hade inte koll på det men hoppades. Det var jättekul att få det förtroendet och att få spela inför 30 000. Det var rätt magiskt, säger han.

- Jag tycker att jag gjorde en ganska bra match. Jag hade väl några misstag och så, men jag får lära mig och göra det bättre nästa gång.

Vad har hänt under försäsongen som har gjort att du går från inte tilltänkt till att du startade i premiären?

Annons
- Jag har lärt mig mycket. Jag har kommit in i det och har utvecklats och tagit väldigt stora steg.

Skoglund kom till Hammarby från IK Frej som 17-åring och tog sedan klivet från Hammarbys P19-lag till HTFF och seniordebut i Division 1. Under årets försäsong fick han A-lagskontrakt med Bajen.

Kim Hellberg är nöjd med sin högerback.

- Hampus är där varje dag och gör precis allt. Han gör det bra. Hans fysiska attribut gör att han tar fram och driver iväg. Han såg till att varje gång Kalmar hade en spelare som skulle pressa honom, oavsett om det var vänsterbacken eller mittfältaren, så skapade han och kunde driva fram bollen, säger han.

- Han hade också en enorm hjälp i Oscar (Johansson Schellas) som var fullständigt briljant i alla delar, ett högt försvarsspel som han spelade ut mot tre gubbar. Så att spela bredvid honom betyder mycket. Han gör det ganska enkelt för en, även om Hampus så klart gör en enormt bra insats. Deniz, Oscar och Hampus, på den sidan, lyckades flytta fram bollen mycket.

Annons
Publicerad 2024-04-01 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto