Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarbys drag förvånade Djurgården: "Chockerande"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby bytte spelsystem.
Det förvånade Djurgården.
- Det är lite chockerande, säger anfallaren Kalle Holmberg,

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Djurgården förlorade med 2-1 mot Hammarby i årets första Stockholmsderby lagen emellan. Inför matchen valde Bajen-tränaren Stefan Billborn att övergå från 4-2-3-1 till 3-5-2. Det var inte Djurgården helt förberett på, medger Djurgårdsanfallaren Kalle Holmberg.

- De gör 2-0 ganska lätt, tycker jag, ganska tidigt. Så det är en lite tung uppförsbacke. Det är lite segt att komma in i paus med 0-2 i baken, så klart. I andra tycker jag att vi rycker upp oss, hyfsat i alla fall. Sedan är vi inte nöjda med resultat. De kommer ut bra på oss. Det är lite chockerande att de spelar med fembackslinje, jag tror inte att vi var förberedda på det, säger Homberg.

ANNONS

Forwardens uppfattning är att Djurgården fick ett hum om Bajens drag när startelvorna släpptes.

- Vi hade lite känning på det när vi såg laget och så där. Men det är klart, de har inte spelat det än, vad jag vet.

Även Thomas Lagerlöf, tränare i Djurgården, anade att Hammarby skulle överge sitt "vanliga" spelsystem när han fick se elvorna.

- När vi såg vilka spelare som var i startelvan någon timme började vi väl ana att det förmodligen skulle se ut så, säger Lagerlöf.

Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson:

- Vi blev inte överraskade av deras fembackslinje men vi hade svårt att vinna boll och komma upp i press. Vi blev lägre än vad vi ville i stora stunder av matchen.

Holmberg är av uppfattningen att det var en fembackslinje och inte trebackslinje, som det var uppsatt som på pappret.

- De kan säga vad de vill, men jag säger fembackslinje, absolut. Det är klart att deras "wingers" (wingbacks) är offensiva, men sedan är det tre backar där bak och två som hjälper till på sidorna.

ANNONS

Djurgårdstränaren Lagerlöf var missnöjd efter derbyförlusten och framför allt såg han brister i försvarsspelet.

- Jag tycker de är bättre än oss. Vi ger dem matchen på något vis i första halvlek, även om Hammarby gör det bra. Vi bjuder på något otroligt dumma situationer defensivt. Det kunde till och med varit något mål till om inte "PK" (Per Kristian Bråtveit) hade räddat oss. Jag kan inte begära med i andra halvlek, alla spelare slitet och jobbar. Det är inte lätt att hamna i 0-2-underläge mot Hammarby, som dessutom försvarar med fembackslinje. Då är det svårt att komma in bakom. Där kan vi inte begära mer, där har vi den kvaliteten vi har att jobba med. Som det ser ut defensivt i första halvlek... då vinner man inte fotbollsmatcher.

I den första halvleken gjorde Hammarby 1-0 efter fyra minuter genom Aron Johannsson och efter drygt en halvtimmes spel utökade Imad Khalili. Innan Khalili slog till hade Gustav Ludwigson två gyllene lägen som Per Kristian Bråtveit räddade.

ANNONS

- Deras 1-0 är helt hemskt. Bollen är uppe i luften i fem sekunder och ändå hinner vi inte lyfta upp backlinjen. Det är för enkelt. Vi har alldeles för många bra spelare defensivt för att släppa till så enkla målchanser, säger Lagerlöf.

Djurgårdens vänsterback Jonathan Augustinsson var besviken efter förlusten.

- Man mår ju skit efter en derbytorsk. Det är en extrem besvikelse. Känslorna styr, så det känns inte bra. Vi får kolla om matchen och se vad som hände, men det känns som att vi inte kom upp i nivå. Vi hade svårt att få någon riktig press på Hammarby.

Augustinsson klev av i slutminuterna efter att fått ont i ena ljumsken.

- Jag hoppas att det är kramp, säger han och förklarar att han hoppas vara redo för spel i nästa match.

Publicerad 2020-08-09 kl 21:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto