Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny i allsvenskan - nu är Ludwigson poängbäst i Hammarby: "Blivit en konstig serie att komma in i"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Han hade aldrig spelat i allsvenskan inför i år.
Nu är Gustav Ludwigson poängbäst i Hammarby.
- Jättekul, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Under söndagen fick Gustav Ludwigson jubla över sin första derbyseger med Hammarby. De grönvita besegrade Djurgården med 2-1.

- Det var ju inte som man hade tänkt sig inför säsongen, men segern i sig sitter jäkligt gött. Men jag hade hoppats på att få fira med fansen, säger han.

- Vi gjorde en fantastisk insats. Vi gick ut med en plan för att vinna matchen och utförde den till 100 procent. Då vinner man matcher. Det behöver inte vara svårare än så.

Ludwigson medger att självförtroendet inte varit på topp i Bajen den senaste tiden med anledning av resultaten hittills i år. Han menar att det inte har med den yttre pressen och mediernas skriverier att göra.

ANNONS

- Jag tror inte att det är någon som bryr sig om media och vad folk skriver. Det handlar väl om att vi internt har högre krav på oss och att vi vill vinna fler fotbollsmatcher än vad vi gjort. Det kan tära på självförtroendet, men man måste hitta en lösning på att vända på det och det kan man bara göra tillsammans. Det går inte att göra det en och en. Det här var ett steg på vägen.

Mot Djurgården stod Ludwigson för en assist. Därmed har nyförvärvet från Örgryte gjort fyra mål och fyra assist i årets allsvenska. Han har gjort flest poäng i Hammarby. Näst bäst är Alexander Kacaniklic på två mål och tre assist.

Om sin assist i derbyt säger 26-åringen:

- Det är ju det (poäng) man ska göra som forward. Det känns bra. Det är jättekul. Jag har väl alltid varit en spelare som mer gör assist än mål och när jag har så många skickliga spelare runt omkring sig gäller det för mig att sätta de spelarna i lägen, och på fötterna. Då blir det oftast mål.

ANNONS

Nästan halva säsongen spelad, hur summerar du den här tiden för din egen del?
- Upp och ner. Men jag summerar väl det som lag, framför allt. Och vi har ju inte tagit så många poäng som vi hade hoppats på.

Att du har en så stor roll i Hammarby "redan" nu, hade du trott på det?
- Nja. Det är ju ingen som räknar med speltid i den här truppen för det finns kvalitetsspelare som är redo att ersätta en så fort man gör en dålig träning eller match. Det gäller att kriga varje dag för att få spela. Nu har jag fått förtroendet i några matcher och jag försöker ta vara på det. Jag får bara hoppas att jag kan fortsätta göra det tillräckligt bra för att få spela. Det är inte svårare än så.

Hur känns det då, att ha tagit den här rollen?
- Det är väl jättekul, sen hade ju jag precis som alla andra önskat att vi spelade sådana här matcher inför en fullsatt arena. Jag saknar supportrarna och det har ju blivit en konstig allsvenska att komma in i. Men det är väl bra för mig att få acklimatisera mig lite till det här tempot och den här fotbollen och så får jag ladda till när publiken kommer tillbaka.

ANNONS

Ludwigson har gjort nio starter och fem inhopp i allsvenskan i år.

Publicerad 2020-08-10 kl 06:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto