Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Høgmo hyllar sitt Häcken - och AIK: "Har en kultur som många lag kan lära av"

Allsvenskan

SOLNA. Efter förlusten mot AIK hyllade Per Mathias Høgmo sitt Häcken.
Men också motståndaren - och det rejält.
- Ni har en kultur som ni ska vara stolta över, säger tränaren.

Foto: Bildbyrån

Ett sent hörnmål från Tobias Heintz skapade nerv i matchen, men Häcken lyckades inte ta en poäng borta mot AIK under söndagen. Man fick se sig besegrat med 2-1 trots flera vassa målchanser mot slutet av drabbningen. AIK:s nye målvakt Kristoffer Nordfeldt bjöd på flera bra räddningar och säkrade trepoängaren åt sitt lag.

Häckens tränare Per Mathias Høgmo är dock väldigt belåten med sitt lags insats.

- För oss var det här årsbästa. Vi gjorde en bra match. AIK var bättre än oss på fasta situationer och avgjorde matchen på det. Men spelmässigt… det slutade åtta-sex i chanser till oss och vi klarade av att lägga ett stort tryck på motståndaren, säger Høgmo och fortsätter:

ANNONS

- Jag känner att vi tog ett långt steg framåt vad gäller hur vi vill se ut som lag. Och vi fick goda svar kring enskilda spelare. Vi hade en debutant i mål (Johan Brattberg) som klarade sin uppgift och en debutant på vänsterbacken (Kristoffer Lund Hansen) som klarade sin uppgift. Plus att vi hade flera andra unga spelare som visade sig fram. 

Vidare säger Häcken-tränaren:

- Vi har haft en krishantering och jag är stolt över spelarna kring hur de hanterat situationen. Det svider extra att inte få poäng på en sådan här dag.

Vad han menar med krishantering? Høgmo syftar till den senaste tidens resultat och den långa skadelista man har.

- Sex poäng på åtta matcher är en dålig utgångspunkt. Sen hade vi väl tolv spelare borta till den här matchen, och vi har haft konstant sju-åtta spelare borta. Ali (Youssef) var på gång men han blev skadad, Nasiru (Mohammed) kom in och blev skadad, (Erik) Friberg har varit borta under långa perioder den senaste tiden, Rasmus Lindgren har inte varit med på planen alls och så här kan jag egentligen fortsätta lite till. Det är klart att det har varit en stor belastning på några av våra unga spelare. 

ANNONS

- Det var gott att få några positiva svar av den här matchen, men vi måste jobba stenhårt i varje match för att utveckla vårt spel. Det som har varit krishanteringen är att vi ska försöka utveckla våt eget spel i större grad, samtidigt som vi ska ta fler poäng för att ta oss uppåt i tabellen. 

Mitt under presskonferensen efter matchen vände sig också Høgmo mot AIK:s tränare Bartosz Grzelak för att lyfta fram motståndaren lite extra.

- Jag har lust att kommentera något om ditt lag. Ni har en bra egenskap som AIK haft av tradition och som följer med er vidare nu. Det är förmågan att ta hem tajta matcher, säger norrmannen.

- Det är en kulturell sak som jag tycker att ni ska vara stolta över. Det ligger något i den kulturen som jag tror att många andra lag kan lära av.

Häcken ligger nia i den allsvenska tabellen. AIK är trea och har lika många poäng som både Malmö och Djurgården.

ANNONS
Publicerad 2021-08-22 kl 20:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto