Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-supportrarnas nya protest: ensam bengalbrännare på tömd ståplats

Allsvenskan

SOLNA. Supportrar till AIK har länge kritiserat polisens villkorstrappa.
Mot Häcken under söndagen genomfördes en ny protest på Norra stå.
Inför avspark lämnade klacken sektionen, varpå en ensam supporter tände en bengal innan man återvände in på läktaren.

Foto: Fotbollskanalen/Bildbyrån.

Inför sin senaste hemmamatch, mot Halmstad, drabbades AIK av en kapacitetsneddragning på sin ståplatssektion - på grund av att supportrar tänt bengaler, trotsat maskeringsförbudet och utrymningsvägar ansetts ha blockerats mot Kalmar. Mot KFF fick AIK tillåtelse att ta in 1200 åskådare på ståplats, fördelat på två zoner. Den siffran drog polisen ner till totalt 800 mot Halmstad.

Länge har den så kallade villkorstrappan, som polisen lutar sig mot när man straffar arrangörer för ordningsstörningar, kritiserats av klubbar och supportrar. Exempelvis har AIK:s klubbledning gått hårt åt polisens kollektivt bestraffande system.

ANNONS

Supportrar till AIK har också protesterat mot villkorstrappan i samband med många matcher den senaste tiden och mot Häcken under söndagen genomförde man en ny protest på Friends Arena. AIK meddelade i dagarna att kapaciteten på Norra stå skulle ligga kvar på 800 åskådare mot Häcken och inför avspark lämnade de svartgula supportrarna ståplatssektionen.

Därefter hängdes en banderoll med texten: "Allt som krävs är en" upp innan en ensam supporter klev ner på läktaren och tände en bengal. När det sedan var dags för match sprang resten av ståplatssupportrarna in på läktaren igen och samtidigt hängdes en annan banderoll upp istället, på vilken det stod: "Vi är tusentals". I samband med det tändes ytterligare en mängd pyrotekniska pjäser.

Publicerad 2021-08-22 kl 17:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto