Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-hjälten känslosam efter kvaldramat: "Första gången jag känner mig riktigt stolt över fotbollen"

Allsvenskan Playoff

HALMSTAD. Wilhelm Loepers mål mot Halmstads BK banade vägen för allsvenskan. 
23-åringen firade med att peka upp mot himlen och dedikera sin mor målet.
- Det är första gången som jag känner mig riktigt stolt över att göra någonting bra med fotbollen, säger Loeper. 

1:35
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Discovery+.

Helsingborgs IF tog ledningen på Örjans Vall genom Loeper i den 32:a minuten innan Samuel Kroon kvitterade för HBK sju minuter senare. Men i den 84:e minuten återtog HIF ledningen genom Anthony van den Hurk innan Rasmus Karjalainen fastställde slutresultatet till 1-3 i den 90:e minuten. 

Efter 3-2 i dubbelmötet är HIF åter allsvenskt 2022. 

Hur var känslan efter slutsignalen?  
- Det är obeskrivligt. Det är en sådan utomkroppslig känsla, man tror knappt att det är sant. Vi har kämpat så hårt för det här hela året och för personlig del känns det som det största dagen i ens karriär. Det går inte att beskriva, säger Wilhelm Loeper.

ANNONS

Vad är det som gör att ni presterar i dag, efter en inte helt spikrak säsong?  
- Vi har ju haft jävligt höga toppar och lite för djupa dalar under säsongen. Vi har en extremt hög högstanivå och det ser man inte minst i dag. Vi har spelare, en strategi och en grupp som lätt klarar att spela på en allsvensk nivå. Vi fick ut det i dag, och det är väl det vi har saknat i de absolut kritiskt viktiga matcherna. Att få ut det och få det att stämma - det kändes bara så jävla skönt att vi kunde få alla bitar att stämma i dag.  

Loeper mål var en riktig läckerbit. Med ryggen mot mål lobbade högeryttern in bollen på Brandur Hendrikssons delikata djupledspassning. 

- Det är det skönaste och viktigaste målet jag någonsin har gjort. Jag har inte gjort så många mål i år, men jag gör hellre noll mål på en säsong och gör mål i en sådan här match än att göra 20 på en säsong, säger Loeper.  

ANNONS

Han fortsätter:  

- Jag blev bara så otroligt glad och stolt. Efter förra matchen har det varit så jävla jobbigt mentalt. Man kände att man fick ge så jävla mycket för grabbarna och för gruppen, för laget och för staden - sedan lyckas man inte få ut det och allt ställdes på sin spets i dag. Det var sista chansen kändes det som att bevisa att vi hör hemma i allsvenskan. Jag har längtat efter den här matchen extremt mycket och har bara hoppats att vara med och avgöra och bidra. Det fick jag göra i dag.  

Loeper firade vilt, pekade på klubbmärket och sprang fram och kramade om tränaren Jörgen Lennartsson vid sidlinjen. Sedan pekade han upp mot himlen och föll ner till gräset. Förra veckan berättade Djurgården-produkten för Helsingborgs Dagblad att hans mamma gick bort i sviterna av cancer för fem år sedan. 

ANNONS

- Det är så klart att man vill göra sin morsa stolt... det fick man göra i dag. Det är första gången som jag känner mig riktigt stolt över att göra någonting bra med fotbollen faktiskt. Det är helt otroligt, jag är så jävla glad och stolt, säger Loeper medan tårarna rinner. 

Wilhelm Loeper värvades från AFC Eskilstuna inför säsongen och har för andra gången i rad vunnit superettans assistliga. Men framtiden ser ut att ligga i Skåne. 

- Jag har sagt att jag jättegärna vill spela allsvenskan med HIF, och det ska jag få göra nästa år, säger Loeper. 

Publicerad 2021-12-14 kl 22:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto