Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Just nu känns det inte alls så kittlande att spela i superettan"

Allsvenskan Playoff

Andreas Johansson och hans Halmstads BK förlorade det allsvenska kvalet.
En besvikelse för 39-åringen - som inte alls ser fram emot spel i superettan.
- I ärlighetens namn, det känns inte alls så kul och kittlande som att spela allsvenskan, säger han.

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Andreas Johansson ovan.

Halmstads BK hade med sig en fördel in i returmötet i det allsvenska kvalet, efter att ha vunnit första matchen med 1-0. Men Helsingborg hittade rätt i anfallet i andra halvlek och lyfte från 1-1, till 3-1. Det blev därmed 3-2 till skåningarna över två matcher och de knep den sista platsen i allsvenskan 2022.

Inför kvalet, speciellt inför returen, hade Halmstad ett stort favoritskap på sig. Under hela den gånga allsvenska säsongen har de aldrig släppt in mer än ett mål på hemmaplan. Att det inte föll ut var en stor besvikelse för spelarna efter slutsignal, inte minst för lagkapten Andreas Johansson.

ANNONS

- Det är bara tomt där inne - otroligt ledsen, besviken. Otroligt tungt. Det var inget som jag trodde eller räknade med inför det här året. Jag tycker vi gör en väldigt bra första säsong som nykomling. Men vi presterar inte och kommer upp i den standarden vi ska i dag, säger han till Fotbollskanalen efter matchen.

Johansson fyller 40 i år vår, men har kontrakt över nästa säsong och har varit tydlig med att han planerar att fullfölja det oavsett om det innebär spel i allsvenskan eller superettan. Efter degraderingen står han fast vid det, även om han låter något tveksam.

- Jag har inte tänkt någon annan tanke. Men i ärlighetens namn, just nu känns det inte alls så kul och kittlande att spela superettan som att spela allsvenskan, med de publikmatcher och inramning som vi har i allsvenskan, för vi har en fantastisk allsvenska. Så det känns tungt. Men jag inte tänkt på… Ja, jag ska inte säga för mycket men jag har tänkt att fullfölja mitt kontrakt i alla fall. Det är inte kul att sluta spela fotboll på det här sättet, säger han.

ANNONS

Johansson har kontrakt över säsongen 2022. 

Publicerad 2021-12-14 kl 21:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto