Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så firade HIF den allsvenska platsen: "Får se var vi hamnar - och om alla klarar sig levande"

Allsvenskan Playoff

HALMSTAD/HELSINGBORG. Helsingborgs IF är tillbaka i allsvenskan.
Då firade laget bland annat med fansen utanför Olympia sent på kvällen.
- Jag vann ju division två med Österlen förra året och trodde det var stort - men det här är något helt annat, säger Victor Blixt till Fotbollskanalen.  

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Jörgen Lennartsson ovan.

2:48
Lennartsson: "Det blir nog inga problem att fira detta i Helsingborg i kväll"
1:58
Granqvist: "Ingen som tror på oss - åker hit och gör en jätteprestation"
3:13
van den Hurk: "Hur säger man på svenska? Gåshud"
1:35
Höjdpunkter: Helsingborg avgjorde kvaldramat sent mot Halmstad

Sejouren i superettan blev bara ettårig för HIF. Skånelaget lyckades vända 0-1-underläget från den första matchen mot Halmstads BK och vann på bortaplan med 3-1. Wilhelm Loeper gav laget ledningen efter en halvtimme innan Anthony van den Hurk satte det förlösande 2-1-målet i minut 84. Inhopparen Rasmus Karjalainen punkterade dubbelmötet med sitt mål i den 90:e minuten.  

- Detta är första gången det händer något så stort för mig i min karriär - jag har inga ord, säger 19-årige Adam Kaied efter matchen. 

- Jag är hur glad som helst. Jag har inte varit så här glad... någonsin kanske. 

ANNONS

Euforiska bortafans stormade planen på Örjans Vall efter slutsignalen och firandet fortsatte i Helsingborg, där HIF-anhängare mötte upp spelarna utanför hemmaarenan Olympia. Efter en middag - pytt-i-panna - med familj och vänner blev det fortsatt firande på krogen Heat i centrala Helsingborg.  

Hur var stämningen i bussen hem?  
- Riktigt bra. Alla var så klart högljudda och skrek, det spelades musik i bussen, säger den lugne lagkaptenen Anthony van den Hurk. 

Vilken musik?  
- Jag vet inte. De kom med UB40, det kom svenskt, house - allt möjligt.  

Hur tror du det fortsätter?  
- Jag tror att vi kommer ha mindre fester här och där. Jag vet inte om jag ska vara ärlig. Vi bara låter det hända så får vi se var vi hamnar - och om alla klarar sig levande ur detta.  

ANNONS

Finns det en risk?  
- Det finns en stor risk med några spelare här. Nej, men förmodligen tar vi hand om varandra. 

Vilken roll tar du på festen?  
- Jag är passiv, tar en passiv roll. Men jag vet inte, dricker jag lite för mycket kan det ändras, men just nu njuter jag bara i tystnad.  

Vem tror du tar kaptensbindeln på festen?  
- Det kommer på förhand bli Loeper (Wilhelm). Men nu har vi en ny i Blixt (Victor), han kommer nog göra det bra med.  

19-årige Victor Blixt kom in på planen i samma minut som van den Hurk gjorde sitt mål. Country-lyssnaren säger att han bjöd på skrik, sång och housemusik i bussen - efter hans blott fjärde match sedan övergången i augusti.  

- De blev nog lite chockade. När man kommer in i ett nytt lag är det kanske att man är lite tillbakadragen. Det var kul att bjuda dem på det, säger Victor Blixt om firandet. 

ANNONS

Hur har det varit nu?  
- Ja, helt sjukt. Jag vann ju division två med Österlen förra året och trodde det var stort - men det här är något helt annat. Det är galet. Samtidigt är det känslosamt på ett sätt, för det är detta man har jobbat för hela sitt liv, men samtidigt är man otroligt glad för att ha lyckats. En stor eloge till alla spelare och ledare som gjorde detta möjligt, och hela klubben Helsingborg med supportrarna och allting. 

Publicerad 2021-12-15 kl 08:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto