Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hümmet gör succé i ÖSK - och jämför sig med Firmino: "Så jag försöker spela"

Allsvenskan

ÖREBRO. Deniz Hümmet har gjort tre mål och en assist på två matcher.
Nu jämför han sig med Roberto Firmino.
- Det är så jag försöker spela, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Deniz Hümmet imponerar i ÖSK. På sina två första matcher (mot IFK Norrköping och Malmö FF) har han gjort tre mål, en assist och fixat en straff. Inget dåligt facit av anfallaren.

- Jag har alltid vetat om vad jag går för, men när man inte får spela så är det svårt att visa. Jag kom hit och fick förtroende direkt och då levererar man. Det är skönt att man belönas för allt hårt jobb, säger han.

Vid 1-0-målet mot MFF var det Hümmet som snodde bollen av Anel Ahmedhodzic och skickade vidare den till målskytten David Seger.

- Jag vet ju att MFF vill använda Anel i uppbyggnadsfasen så jag pressade honom, vann bollen, vände upp och såg Seger. Försökte lägga den framför honom så att han kunde avsluta på ett. Det var skönt, säger Hümmet.

Annons

Det känns som att du är en injektion i ÖSK?
- Ja det känns så. Jag är väldigt ödmjuk och har kommit bra in i laget. Det känns som att grabbarna och tränaren har förtroende för mig. Så det är jätteviktigt för mig. Då kan jag göra min grej på planen och leverera.

Tre mål, en assist och fixat en straff på två matcher - hur ser du på det?
- Ja det är ett bra facit. Det är kul att kunna bidra. Jag tycker att jag har visat på två matcher att jag har kvaliteter. Jag sa det att vi ska inte ligga är vi var i tabellen. Vi är bollskickliga. Vi är farliga i omställningarna. Sedan om vi kan stänga till lite defensivt och slippa de här onödiga målen så tror jag att vi kan klättra.

- Det är fantastiskt med sex poäng på två matcher. Jag sa det att det är viktigt att vinna några matcher i rad och komma in i ett flow. Då klättrar du mycket i tabellen.

Annons

Vad säger du om din roll?
- Det blir lite som Firmino i spelstilen. För jag gillar inte bara att ligga i boxen och löpa i djupled. Jag vill vara med i spelet. Axel vet om det och han ger mig den friheten. Och Besara läser av mig jättefint, så vi har en bra kemi. Det har funkat bra hittills och hoppas verkligen att det håller i sig.

Sa du till Axel att du vill användas som Firmino?
- Haha, nej det sa jag inte, men han har ju bra koll. Det är en jättebra tränare. Dialogen innan jag kom hit var att han ville spela mig så som han gör. Det är inga konstigheter.

Har du fler likheter med Firmino?
- Det var bara en liten jämförelse i hur han spelar. Han är ju väldigt involverad i spelet, löper mycket, skapar ytor. Det är så jag försöker spela. Sedan är han en världsspelare. Man kan ta efter honom med mycket. För det är inte så vanligt att anfallare spelar så. Det är väl han, Zlatan, Benzema som gör det och som man kan titta på.

Annons

Och Deniz Hümmet då?
- Haha, jag Deniz Hümmet. Nej men jag är bara på gång. Det är bara att fortsätta att vara ödmjuk och fortsätta leverera så får vi se hur långt man kommer.

Publicerad 2020-09-10 kl 23:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto