FEM SPANINGAR: "Nu kan Häcken sätta press på MFF"

Malmö FF föll tungt mot Örebro.
Nu kan Häcken sätta press på serieledaren.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

Slarviga bolltapp sänkte MFF
Örebro satte en hög press och gjorde det väldigt bra. Hemmalaget stressade Malmö FF till två dyrbara misstag. Först var det Anel Ahmedhodzic som efter åtta minuter slarvade när Deniz Hümmet smög upp bakifrån och snodde bollen, väggade med Nordin Gerzic och hittade David Seger i djupet. Seger hade bara varit på planen i 44 sekunder innan behärskat rullade in matchens första mål. Efter 23 minuter kom slarv nummer två. Den här gången var det Oscar Lewicki som långt ner på egen planhalva satte bollen rakt på Nahir Besara. Besara tackade och tog emot, avancerade några meter innan han smällde in 2-1. Visst, det var inte lika slarvig som vid de två första baklängesmålen, men ändå klantigt av Erdal Rakip att sparka på en felvänd Hümmet och dra på sig en straff som det blev 3-1 på.

Nu kan Häcken sätta press på MFF
Efter den här omgången kan det skilja tre poäng mellan Malmö FF och Häcken. Så nu kan det bli fajt i toppen. En extra krydda i fajten är ju den irritation som uppstått efter att Häcken fick sin match mot Djurgården flyttad, vilket fick Malmös sportchef Daniel Andersson att gå ut i media och säga att MFF känner sig grundlurade. Så det kan bli press på MFF och deras kommande matcher är mot AIK, IFK Norrköping och Häcken.

Fin match av Örebro - pressen gav betalt
Presspeletet var högt och bra, och det stressade bortalaget till flera misstag. Anfallarna med nyförvärvet Deniz Hümmet och Nahir Besara var både bra i pressen och levererade också framåt. Nordin Gerzic var fin på mitten. Visst, högerkanten var inte riktigt vaken när Jonas Knudsen kastade långt vid 1-1, men förutom det var försvarsspelet bra. Längst bak gjorde Oscar Jansson ännu en bra insats, framför allt var räddningen vid 2-1 vass. Eric Larsson slog ett bra inlägg på första stolpen till Ola Toivonen som fick träff, men Jansson var snabbt nere med en hand och räddade. Segern mot MFF lovar gott och Hümmet är ett fint nyförvärv.

Längesedan MFF släppte in tre mål, och också ett tag sedan förra förlusten
MFF åkte på sin andra förlust för säsongen, den förra kom den 5 juli då det blev 0-1 mot Elfsborg. Senast Malmö FF släppte in tre mål i allsvenskan var den 6 april 2019. Det var i 1-3-matchen mot Gif Sundsvall. Så det hör inte till vanligheterna att det läcker så som mot ÖSK.

Brobergs tunga match
Första starten för säsongen. Då tog det bara sex minuter innan Martin Broberg åkte på ännu en skada och tvingades avbryta matchen. Det såg ut att vara låret som spökade för mittfältaren.

Publicerad 2020-09-10 kl 21:47