TV: MFF åkte på andra förlusten för säsongen – föll med uddamålet

Andra förlusten för säsongen.
Malmö FF föll för första gången sedan den 7 juli – då Örebro lyckades vinna på hemmaplan.
Kul att slå Malmö, de leder ju allsvenskan, säger Nahir Besara till Dplay efter matchen.

Malmö FF fick ett fint läge omgående. Efter två minuters spel skickade Eric Larsson in ett inlägg i straffområdet som Ola Toivonen mötte med pannan. Nicken? Den parerade Örebros målvakt Oscar Jansson ut till en resultatlös hörna för gästerna.

ÖSK var sedan det lag som spräckte nollan på Behrn Arena. Efter nio minuters spel letade sig bollen fram till David Seger – som precis innan ersatt Martin Broberg som tvingades utgå – som från nära håll överlistade Malmö FF:s Marko Johansson.

Men MFF svarade snabbt. Søren Rieks skickade in en boll i straffområdet som letade sig fram till Jo Inge Berget – som i sin tur skickade in kvitteringen från nära håll.

Bara nio minuter senare kom nästa mål i matchen. Efter en bjudning av Oscar Lewicki kunde Nahir Besara ta skott utanför straffområdet. Och han fick på en riktig pärla vilket innebar 2-1 till Örebro efter 23 minuter.

MFF fick en mardrömsstart på den andra halvleken när Erdal Rakip orsakade straff. Fram klev Besara som skickade in sitt andra mål för kvällen.

Malmö FF lyckades få till en reducering genom Adi Nalic strax innan full tid, men närmare än så kom inte skåningarna trots ett jätteläge på slutet. ÖSK höll undan, vann och tog hem alla tre poäng.

Förlusten var Malmö FF:s andra för säsongen, den första kom mot Elfsborg den 7 juli. Trots förlusten är MFF kvar i topp av tabellen men avståndet ner till Häcken kan nu minska till tre poäng om Hisings-klubben vinner sin nästa match.

Örebro? Trots segern är laget kvar på elfteplats, men laget har numera 23 poäng och skapade sig lite andrum till den absoluta botten.

- Kul att slå Malmö, de leder ju allsvenskan. Vi visar att när vi har en bra dag så kan vi slå dem, säger Nahir Besara till Dplay efter matchen.

Detta var inte vårt spel, en bra bit ifrån. Vi är besvikna, det är inte mer än så - vi får ladda om, säger Adi Nalic till Dplay.

ÖSK: Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard, Wright - Broberg, Gerzic, Mårtensson, Larsson - Besara, Hümmet

MFF: Johanssson - Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen - Berget, Christiansen, Lewicki, Rieks - Toivonen, Kiese Thelin