Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖSK-mittfältaren spydde på planen: "Har gjort det sedan 2009"

Allsvenskan

ÖREBRO. Mitt i matchen mot Malmö FF spydde Johan Mårtensson.
MFF-spelarna blev oroliga i coronatider - men för ÖSK var det inget konstigt.
- Jag har gjort det sedan 2009, säger Mårtensson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Örebro-Malmö i spelaren ovan.

I den första halvleken fick Malmö FF frispark när Johan Mårtensson plötsligt stod i muren och spydde. Matchen avbröts och personal fick komma in och torka bort spyan.

- Han har gjort det under de senaste tio åren. Så han gör det regelbundet. Vår läkare hade en avstämning med honom i paus och det var ingen fara, säger ÖSK-tränaren Axel Kjäll till Fotbollskanalen.

Spyr han varje match?
- Ja. Antingen spyr han i första halvlek, i paus eller i andra halvlek. Han har gjort det hos oss, i Gais och i Holland.

När Fotbollskanalen pratar med Mårtensson förstår han MFF-spelarnas reaktioner, men säger att det inte är något som han kan göra åt saken.

Annons

- Jag har gjort det sedan 2009. Så det är inga konstigheter. Jag skulle säga att det är i 80 procent av matcherna som jag spyr. Jag har strul med magmunnen. Så när jag blir trött och får mjölksyra då har jag lätt för att få upp det. Då måste jag kasta upp, säger Mårtensson.

Tappar du energi på det?
- Ja jag gör ju det. Jag försöker få i mig lite i halvtid, men det är svårt. Det funkar att spela.. Jag är ganska slut sista kvarten, men det är också för att jag springer en del. Men det funkar.

Hur ser du på att det blir uppmärksammat nu i coronatider?
- Ja men det är ju bara därför. Hade det inte varit coronatider så hade det ju inte varit något. Jag förstår ju reaktionerna. Men det har hänt många gånger och kommer hända igen.

Hur brukar motståndare reagera?
- I dag blev det ju en del. När det är sådana här tider så blir det ju extra. Det var några i Malmö som blev påverkade av det. Jag förstår ju det, men det är inte lätt att veta om min situation.

Annons

- Jag tror motståndarna som såg det tyckte att det var äckligt, och jag förstår det. Det är ju inte så fräscht när någon spyr. Men det är ju som det. Jag har haft problem med det länge och kan inte göra något åt det. Det måste upp.

Ola Toivonen var den som sköt frisparken och han fick vänta ett tag på att få göra det.

- Ja Eric (Larsson) sa till mig att det låg en spya där, men det löste ju personal på arenan bra och städade snyggt upp.

Vad tänker du om det i coronatider?
- Det var det vi sa, att vi får ta bort det. Vi har ju Europa och testar oss ofta. Så för oss är det viktigt att man tog bort det.

Publicerad 2020-09-10 kl 22:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto