Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Klubbtoppen lyrisk över Thelins Aberdeen-flytt: "Ett historiskt tillfälle"

Allsvenskan

BORÅS. Jimmy Thelin har tio matcher kvar som Elfsborgstränare - sen lämnar han för Aberdeen.
Boråsarnas klubbchef Stefan Andreasson är lyrisk över flytten.
- Det är ett historiskt tillfälle för en svensk tränare, säger han.

6:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Den 3 juni lämnar Jimmy Thelin tränaruppdraget i Elfsborg efter 6,5 år för skotska Aberdeen.

- Det är ett historiskt tillfälle för en svensk tränare. Vi är extremt stolta över det, säger boråsarnas klubbchef Stefan Andreasson.

Han anser att det är den största flytten som en svensk tränare har gjort från allsvenskan sedan Sven-Göran Eriksson lämnade IFK Göteborg för Benfica 1982.

- Det är ett unikt stolt tillfälle, säger Andreasson.

Jimmy Thelin tar med sig de assisterande tränarna Emir Bajrami och Christer Persson till Aberdeen - och lämnar Elfsborg med bland annat två andraplatser i allsvenskan på meritlistan.

Annons

- Det är viktigt att poängtera att jag fortfarande är Elfsborgstränare, säger Thelin och berättar att han och klubben har haft en konstant dialog om ett professionellt överlämnande den dagen han väl ska lämna.

- Vi ska göra så bra vi kan nu, laget och staben, fram till juni och ta så många poäng som det går fram till dess.

Thelin vill i dagsläget inte prata särskilt mycket om Aberdeen. Fokuset ska ligga på Elfsborg fram till flytten, menar han. Men han ger en kort förklaring till valet av ny arbetsplats.

- Det är en anrik klubb. Det finns vissa likheter med Elfsborg i hur de jobbar i klubben. Det är också en klubb med en fin historia och mycket intresse. Jag tror att det kommer vara ett väldigt bra steg för mig - och en bra utmaning.

- Men någonstans är jag inte så långt fram i tankarna än. Det är här och nu som är grejen. För mig är respekt och lojalitet väldigt viktigt i mitt ledarskap. Jag har sagt till Aberdeen att ”vi ses i sommar”, så tar vi det därifrån. Först ska jag avsluta snyggt.

Annons

Jimmy Thelin har varit ryktenas man på tränarmarknaden sedan i höstas och har kopplats ihop med en rad klubbar i bland annat England och Belgien, likväl som det svenska herrlandslaget.

- Det är mycket spekulationer i den här branschen. Ibland är det sanning i det och ibland är det inte någon sanning alls i det. Man kan bli förvånad över saker man läser. Men man kan inte ryckas med i det, säger Thelin.

- Jag förstår att det är bra för intresset. Men skulle man tänka på varje sak som skrivs går det inte att vara i nuet. Där får man någonstans lära sig på vägen att stänga av och fokusera på rätt saker. Det tycker jag personligen inte är så svårt.

Tidningen Daily Record uppger att Aberdeen köpte loss Thelin loss för ett sexsiffrigt belopp i pund räknat, vilket innebär att han åtmistone kostade över en miljon kronor.

Annons

Att Jimmy Thelin inte lämnar Elfsborg med omedelbar verkan, utan ska göra tio matcher till som tränare för klubben innan han lämnar i början av juni, var den bästa lösningen för samtliga parter, förklarar Thelin.

- Det var ett samråd med Stefan (Andreasson) och styrelsen, det passade bäst. Även för Oscars (Hiljemark, som tar över efter Thelin) del med tajming och förberedelser.

Hur känns det att lämna Elfsborg efter 6,5 år?
- På tiden, helt enkelt, säger Thelin med ett brett leende.

- Nej men jag kan prata om det senare. Det är dumt att prata om hur tacksam jag är nu. Jag har haft en fantastisk tid här och har fått en plattform som gör att jag kan ta det här steget. Men vi tar alla såna känslor den dagen jag lämnar. Jag måste hålla fokus på rätt saker.

Jimmy Thelins sista match som Elfsborgstränare blir den 1 juni borta mot IFK Göteborg.

Annons
Publicerad 2024-04-17 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto