Kryss i ångestmötet - Khalili räddade Bajen från förlust

Då fick lagen dela på poängen - efter ett bortdömt Bajen-mål.
- Det var inte offside. Jag har bilder på det, säger tränaren Stefan Billborn.

Se båda målen från Sportens sändning i spelaren ovan.

Det var mycket som stod på spel i lördagens ångestmöte på Tele2 Arena. Hammarby, som hade inlett säsongen med tre poäng på tre matcher, ställdes mot Häcken, som inte hade plockat en enda pinne.

Tidigt in i matchen kom så 1-0, och det var gästerna från Hisingen som fick en drömstart. I den åttonde minuten slog vänsterbacken Martin Olsson in ett långt inlägg i straffområdet och där nådde Alexander Jeremejeff högst. Forwarden nickade in bollen i bortre hörnet.

- Skönt. Ett jättefint inlägg av Martin, kommenterade Jeremejeff för Discovery+ i pausen.

Fem minuter efter målet var samme Jeremejeff nära att trycka in 2-0, efter slarv i Bajen-försvaret. Men då kom hemmakeepern David Ousted ut och räddade gästernas avslut.

Hammarby hade mycket boll efter Häckens mål, men skapade inga större farligheter innan pausvilan. Gustav Ludwigson var relativt nära att kunna peta in en kvittering på ett inspel från Astrit Selmani, men i övrigt uteblev målchanser för hemmalaget.

Häcken försvarade sin ledning och tog exempelvis god tid på sig vid fasta sitautioner. Redan i den 25:e minuten fick man en tillsägelse av domaren Kaspar Sjöberg för att det tog för lång tid att sätta igång spelet.

I paus genomförde Hammarby ett byte. Unge mittfältaren Aimar Sher, som fick chansen att starta istället för Darijan Bojanic, klev av. In kom just Bojanic. Och i den 55:e minuten slog inhopparen en hörna som Abdul Khalili styrde in i nät via Häcken-backen Joona Toivio. 1-1.

Därefter tryckte Hammarby på för att även få in 2-1. I den 64:e minuten gjorde också mittbacken Mads Fenger mål, men efter viss tvekan från domarteamet dömdes det bort på grund av offside efter att Astrit Selmani nickarskarvat fram bollen till sin danske lagkamrat.

- Jag har bilder på det. Oavsett om det är touch är det inte offside, sa Bajens tränare Stefan Billborn i samband med presskonferensen efter matchen och förklarade att han hade tillgång till andra bilder än de som gick i tv.

Häckens tränare Andreas Alm kontrade dock snabbt på Billborns konstaterande och påpekade att han tycker att gästerna borde fått straff i första halvlek.

- Vill ni se straffen på Benie (Traore) så har jag den också. Då hade det stått 2-0 till oss istället, sa Alm.

Med en kvart kvar att spela var Häckens inhoppare Patrik Wålemark nära att knorra in 2-1 för bortalaget, men hans skott gick precis utanför bortre stolpen.

Sedan var det hemmalagets tur att vara nära ett mål. I den 80:e minuten fick målskytten Khalili till en farlig frispark, som Pontus Dahlberg dock klarade av att rädda till hörna.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka, och i den 83:e minuten tvingades Bajen-målvakten David Ousted till en vass räddning när Gustav Berggren spelades fri i straffområdet efter slarv av inhoppande Richard Magyar.

Matchen slutade 1-1 och därmed har Hammarby fyra poäng efter fyra spelade matcher. Häcken har nu plockat sin första allsvenska poäng för året.

- Det är svårt att vara nöjd, vi får det som blir i matchen. Vi tar ledningen, sedan är det sådär, alla mål räknas, klart att vi vill inte släppa in på fast situation sådär som det uppstår, säger Häckens tränare Andreas Alm till Discovery+ efter säsongens första poäng och fortsätter:

- Vi tar med oss det vi inte haft förut, det vill säga poäng. Vi har en nu. I dag känns det som ett lag, bra balans i laget, vi spelar tydligt med det vi vill göra, vi skapar ganska okej på bortaplan, satt det känns rejält, bra insats.

Hammarbys lag: David Ousted - Simon Sandberg (Aziz Ouattara Mohammed 82), Mads Fenger (Richard Magyar 82), Jon Gudni Fjoluson, Mohanad Jeahze - Jeppe Andersen, Aimar Sher (Darijan Bojanic 46), Abdul Khalili - Akinkunmi Amoo (David Accam 67), Astrit Selmani, Gustav Ludwigson

Häckens lag: Pontus Dahlberg - Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Martin Olsson - Alexander Faltsetas, Gustav Berggren - Beni Traore (Patrik Wålemark 63), Tobias Heintz (Ali Youssef 84), Leo Bengtsson - Alexander Jeremejeff