Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lustig vill se ödmjukt AIK i speciell allsvenska: "Plötsligt ska tränaren gå..."

Allsvenskan

SOLNA. Tre segrar på fyra första omgångarna.
Men Mikael Lustig vill se ett ödmjukt AIK framöver.
- Det här är en speciell serie, säger landslagsspelaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Efter fyra matcher i årets allsvenska står AIK på nio poäng och laget har hållit tre nollor. Mot Elfsborg under söndagen vann man med 1-0.

Högerbacken Mikael Lustig:

- Det känns väldigt stabilt. Kollektivt känns det väldigt bra. Det är väl lite det som var vår akilleshäl när vi gjorde 1-0, att vi förlitade oss lite för mycket på att vi är starka bakåt. Vi blev lite för baktunga. Vi vill kunna stänga en match lite tidgare, men samtidigt är det en skön trygghet att vi är väldigt stabila i det kollektiva.

Men landslagsspelaren vill inte flyga i väg i tankarna om AIK:s chanser till framgång i allsvenskan i år.

Annons

- Man ska komma ihåg att det här är en speciell serie. Media var imponerade efter att vi slagit Degerfors (i premiären) och det började snackas om toppstrid. Sen en vecka efteråt ska vi bara hålla oss kvar. Det går väldigt snabbt. Det är en extremt tajt liga. Det gäller att vara ödmjuka och att vi har fokus i varenda match.

- Kommer vi upp i standard vet vi att vi är ett extremt svårt lag att möta men jag kommer inte stå här och säga att det här kan räcka riktigt långt för jag vet att om någon vecka kan det vara andra tongångar. Så det gäller att vara ödmjuk.

Tidigare har Lustig spelat i den skotska ligan under en lång tid, då Celtic dominerade helt.

Hur är det att spela i en liga där typ åtta lag är guldkandidater i någon form?
- Det är speciellt. Alla är jättetaggade inför säsongen, sen går det tre omgångar och så är det kris i Häcken, Göteborg och så vidare. Man har suttit i två-tre månader och lagt upp en stor plan för hur man ska lösa säsongen och sen går det en vecka... och plötsligt ska tränaren gå.

Annons

- På så sätt är det tufft. Det gäller att vara med från början och får man självförtroende i den här ligan så är det bra, och vice versa. Det är som för AIK förra året, det var bra spelare här men när spiralen går neråt är det en tuff liga att spela i. Det gäller att vara med från starten men går det dåligt gäller det att jobba och kriga på.

Mittbacken Alexander Milosevic:

- Jag kollar aldrig framåt. Nu ska vi vinna nästa match bara. Jag sitter inte och tänker på spelschemat och: "Om vi vinner de här två matcherna så blir det så här". Det där skiter jag fullständigt i. Vi ska bara vinna varje match, sen får vi se hur långt det går.

Publicerad 2021-05-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto