Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: AIK-fans med protest i köpcentrum: "Nationalsporten förtjänar mer"

Allsvenskan

SOLNA. Inför AIK-Elfsborg genomförde AIK-fans en protest mot publikrestriktionerna - i ett köpcentrum.
"Nationalsporten förtjänar mer än 8 personer", var budskapet.
- Läget är katastrof, säger AIK-spelaren Alexander Milosevic.

Foto: Bildbyrån/Instagram(annanina76)

Se höjdpunkterna från AIK-Elfsborg i spelaren ovan.

Regeringen föreslog i fredags, i en remiss, lättnader för publik på stora sport- och kulturevenemang utomhus. Från den 17 maj kan upp till 500 personer släppas in på matcher - om smittutvecklingen i samhället tillåter det. Det är ett efterlängtat besked för bland annat allsvenska klubbar, som i dagsläget endast får ha åtta personer i publiken.

Inför AIK:s match mot Elfsborg under söndagen genomförde flertalet AIK-supportrar en protest i köpcentrumet intill Friends Arena. På banderollerna stod det: 

"Nationalsporten förtjänar mer än 8 personer. Slopa alla absurda restriktioner".

AIK:s SLO Daniel Norlander twittrade om händelsen, och han uppger även för Fotbollskanalen att protesten ägde rum i samband med avspark under söndagen.

Annons

I sin tweet skriver han:

"Att föra fram argumenten i miljöer där orimligheten råder. Tack återigen för att ni driver debatten på ett kreativt sätt, vilket är ett adelsmärke för den kultur ni beskyddar och representerar. Först Stadshuset 15 februari och idag detta. Ni är fina."

Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer hyllar protesten på Twitter:

"Må vara en klubb som inte huserar i mitt hjärta men budskapet de förmedlar gör de på ett brilliant vis", skriver han.

AIK:s mittback Alexander Milosevic till Fotbollskanalen:

- Jag förstår supportrarna. De vill komma tillbaka. För många supportrar är det här allt i livet.

Milosevic är kritisk till hanteringen av publikfrågan just nu.

- Vi har restauranger där det får komma in 100 personer på en liten yta och vi har hur mycket folk som helst inne i Mall of Scandinavia, men på en fotbollsarena som tar in 50 000 åskådare kommer det in åtta personer… Jag har väldigt stor respekt för pandemin, men jag tycker att det här läget är katastrof, säger Milosevic. 

Annons

- Vi ser andra länder öppna upp. Danmark har öppnat upp. De släpper in publik utifrån procent av vad arenan tar in. 

Han fortsätter:

- Jag har stor respekt för den här pandemin, men det är dags att göra något nu. Det känns som att Sverige ligger ett år bakom alla andra andra länder. Så jag vet inte hur bra den här hela Tegnell-grejen var…

- Jag har läst och hört om hur mycket folk som jobbar på sjukhus och intensivavdelningar får slita, så jag vill inte prata ner deras betydelse för samhället just nu. Men gällande idrotten känner jag att vi kan göra något. Jag säger inte att vi ska ta in 50 000 personer på Friends, men vad hade 10 000 gjort? Eller något sånt.

Mittbacken köper inte vissa argument från Folkhälsomyndigheten om varför det inte går att släppa in fler personer på fotbollsmatcher.

Annons

- Jag har hört att det varit snack om att det handlar om att det är mycket saker som händer runt omkring en match, som biljettköp och så vidare. Men man köper ju biljetter via internet i dag. Man ligger i sin soffa och köper biljetten. 

AIK vann mot Elfsborg med 1-0.

Se videon nedan.

Publicerad 2021-05-02 kl 20:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto