POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

ÖFK hemlighåller detaljer i miljonaffären: "Kommer berätta"

Foto: Bildbyrån.

Oscarson Invest AB har investerat sex miljoner kronor i ett ÖFK-koncept.
ÖFK hemlighåller hittills vad det rör sig om för "koncept". 
"När konceptet är klart kommer vi att berätta det", skriver Maria Wilén, ordförande i Östersunds Elitfotboll AB, i ett mejl till Fotbollskanalen. 

Östersunds FK har fått ny elitlicens beviljad för spel i allsvenskan 2020 och nådde - efter att ha varit i ekonomisk knipa -  i början av januari i år föreningens mål om att få in 20 miljoner kronor för att även ha en ekonomisk buffert till 2020. Anledningen bakom det sista lyftet var att ÖFK fick in sex miljoner kronor från ett tidigare okänt bolag, men som föreningen i förra veckan meddelade var Oscarson Invest AB. Däremot rådde det fortsatt oklarhet kring om det är en investering, sponsring, gåva eller något helt annat. 

Jan Oscarson, vd på Oscarson Invest AB, berättade i helgen för Östersunds-Posten att Oscarson Invest AB är ett bolag som tidigare har sponsrat ÖFK, men som även bland annat ägt bygghandelsföretaget Fresks i Östersund, något bolaget sålde sin del av under 2019. 

Oscarson berättade också att bolaget vill gå in med pengar i ÖFK med anledning av att de "känner starkt för regionen och har ett genuint fotbollsintresse", samtidigt som de tycker att det är viktigt att "ÖFK får fortsätta sin satsning för att allsvensk fotboll ska finnas i Östersund". Oscarson Invest AB har även, utöver de sex miljoner kronor som är en investering i ÖFK, även köpt 1000 aktier för två miljoner kronor i ÖFK, enligt ÖP. 

För Oscarson var tydlig med att de sex miljoner kronor som kommer in i ÖFK är just en investering och inte en gåva eller någon form av sponsring. Han menar också att alla investeringar som bolaget gör "har en förväntad avkastning". 

"Vi investerar sex miljoner och tillför därigenom nytt kapital till klubben. Investeringen är en del i det koncept som Östersunds Elitfotboll AB kommer att utveckla under de närmaste månaderna. Det är inte sponsring eller gåva", skriver han i ett mejl till Östersunds-Posten. 

ÖFK berättade, när föreningen offentliggjorde att det var Oscarson Invest AB som gått in med sex miljoner, att klubben vid sidan om aktieförsäljningen kommer att utveckla en "finansieringsplattform för att kunna skapa starkare ekonomiska förutsättningar", något som både ska attrahera små och stora investerare. 

"Östersunds Elitfotboll AB kommer att utveckla konceptet för större investerare under de närmaste månaderna och denna satsning är plattformen som förhoppningsvis kan ytterligare attrahera fler investerare för att möjliggöra fortsatta satsningar och finansiering av spelarköp för ÖFK framgångar även framöver", skrev föreningen på sin hemsida. 

Maria Wilén, ordförande i Östersunds Elitfotboll AB, vill däremot inte kommentera vad det är för koncept, som Jan Oscarson säger att Oscarson Invest AB:s sex miljoner kommer att vara en del av framöver. 

"När konceptet är klart kommer vi att berätta det", skriver hon i ett mejl till Fotbollskanalen. 

Wilén vill heller inte kommentera om hur avkastningen kommer att se ut för bolag som blir en del av det koncept, som Oscarson nämner och som ÖFK berättar om på sin hemsida. 

"Investeringar som görs, måste ha stöd i Svensk Elitfotbolls regelverk. Mer än så kan vi inte kommentera", skriver hon. 

Därmed vill hon heller inte kommentera när bolag som Oscarson Invest AB kan tänkas få avkastning för en investering i konceptet, samtidigt som hon inte vill gå in på om Oscarson Invest AB och andra bolag kan få avkastning på framtida spelarförsäljningar.

"Det koncept som är under framtagande skall ha stöd i Svensk Elitfotbolls regelverk. Mer än så kan vi inte kommentera just nu". 

ÖFK har ännu inte kommunicerat vad det är för sponsor som ska gå in med 15 miljoner kronor i föreningen. Svenska Fotbollförbundets överklagandenämnd beskrev sponsorn som ett "utländskt bolag" i sitt beslut om att bevilja ÖFK elitlicens, men i början av januari hade fortfarande inte pengarna kommit in. 

Wilén vill fortsatt inte avslöja vad det rör sig om för sponsor eller om pengarna har kommit in till klubben. 

"När vi och vår partner är redo kommer vi att berätta om det". 

Wilén vill heller inte gå in på hur tillförordnade vd:n Lennart Ivarssons framtid ser ut i föreningen. Ivarsson sa i slutet av december, till ÖP, att han har några månader kvar på sitt kontrakt och att det inte varit hans ambition att fortsätta på längre sikt. 

"Vi för diskussioner, mer än så kan vi inte säga just nu", skriver Wilén. 

Publicerad 2020-01-22 kl 15:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå