Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pekas ut som Djurgårdens bäste i vår - nu drömmer Finndell om Blågult

Allsvenskan

STOCKHOLM. Han pekas ut som ett utropstecken i vår av Thomas Lagerlöf.
Och efter att ha nämnts som intressant av Peter Wettergren är Hampus Finndell tydlig med sina landslagsambitioner.
- Det är varje spelares pojkdröm, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Djurgården-Varberg i spelaren ovan.

Hampus Finndell, 21, är given i Djurgårdens startelva. Nu har den centrale mittfältare också fått det att lossna offensivt. Mot Varberg under söndagen gjorde Finndell två mål.

- Det var på tiden att han fick lite mer utdelning. Han tog jättesteg förra året men han har utvecklat det ännu mer i år, att ta sig hela vägen in i straffområdet. Han skapar målchanser varje match på att han tar sig hela vägen fram. Men han har inte riktigt haft studsarna med sig kombinerat med att han fått till ett och annat svagare avslut. Kul att han fick utdelning nu, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Lagerlöf är imponerad av det Finndell presterat hittills i år.

ANNONS

- Han har kanske varit vår bästa spelare genomgående under våren. Han håller otroligt hög nivå match efter match.

Mittfältaren själv njuter också efter vårsäsongens avslutande match.

- Jag mår väldigt bra. Väldigt skönt att vinna en svår match. Och att få hänga två mål… det hör inte till vanligheterna, säger Finndell.

Han berättar att det är första gången i seniorkarriären som han gjort två mål i en och samma match.

- Jag har haft tron på mig själv att fortsätta göra det jag gör. Jag har känt att bollarna kommer trilla in förr eller senare. Nu ska jag bara fortsätta på samma spår.

Är det en del av spelet du har utvecklat, offensiven?
- Ja, det tycker jag. Jag har sett och lärt, och försökt ta till mig det till mitt eget spel. Jag har utvecklat den biten det här året.

Vad det är som gör att han presterat på en hög nivå i år? Hans egen förklaring lyder så här:

ANNONS

- Jag har försökt spela mitt spel. Sen spelar jag i ett väldigt bra lag med otroligt bra lagkamrater. Jag har en bra roll som passar mig.

Lagerlöf tycker att du varit bäst i Djurgården i vår. Vad säger du om det?
- Kul att höra. Men det får stå för honom. Det är inget jag ska yttra mig om. Men väldigt kul att höra. Det ger mig extra motivation till att bli bättre och fortsätta spela.

Nyligen nämndes Finndell som en "intressant spelare" av herrlandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren i ett resonemang kring vilka centrala mittfältare som knackar på den blågula dörren, och till den kommande Nations League-samlingen är lagkamraten i Djurgården, Hjalmar Ekdal, uttagen. Inspirerande, menar Finndell.

- Absolut, vi hade "Mange" (Magnus Eriksson) som var med förra året och nu Hjalmar. Det är otroligt kul och hatten av. Det är något vi gläds åt i hela gruppen. Det är ett tydligt bevis på att Djurgården är en väldigt bra fotbollsklubb och att man kan vara med i landslaget om man spelar här. Det inspirerar.

ANNONS

Är det en ambition du har, att slå dig in i landslagstruppen?
- Absolut. Landslaget tror jag är alla spelares pojkdröm. Det är kul att några i laget får ta del av den drömmen och att vi får dela den med de spelarna.

Publicerad 2022-05-30 kl 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto