Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rydströms första ord kring Brighton

Allsvenskan

MALMÖ. Henrik Rydström är en av oddsfavoriterna till Brighton-jobbet.
Nu uttalar sig Malmö FF:s sportchef:
- Det är inget som förvånar, säger Daniel Andersson i Max. 
- Man undrar vad den felande länken är, skojar Rydström själv om saken. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Malmö FF-Elfsborg i spelaren ovan.

Henrik Rydström har seglat upp som en av oddsfavoriterna till att ta över Premier League-laget Brighton, som är på jakt efter en ny tränare. Malmö FF:s guldmakare har senaste dagarna varit bland de fyra främsta kandidaterna på flera brittiska bolags oddslistor.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med 48-åringens agent Stevan Selakovic som inte vill kommentera huruvida Brighton har hört sig för. Han skriver följande i ett sms:

"Med tanke på resultaten som Henrik har presterat och jobbet han har gjort så är det naturligt att hans namn nämns i sådana sammanhang, men just nu har han enbart fullt fokus på Malmö FF".

Annons

Inför tisdagskvällens allsvenska möte med Elfsborg uttalar sig MFF:s sportchef Daniel Andersson om saken. Han är inte förvånad över Brighton-kopplingen till Rydström som uppstått på öarna. 

- Det är inget jag har hört. Men det är inget som förvånar, han (Rydström) har gjort det otroligt bra tidigare och väldigt bra hos oss. Det är inte konstigt att det finns intresse, säger Andersson i Max.

- Han får tala för sig själv, men känslan är att han trivs väldigt bra och driver på det här projektet på ett bra sätt och ser fram emot Europaspelet som kommer också.

Efter Elfsborg-matchen, som MFF vann med 2-1, uttalar sig Henrik Rydström själv för första gången:

- Jag såg det. Jag fick från en kompis, att det hade kommit från en bettingsida. Det är allt jag vet. Det är roligare att nämnas än att inte göra det. Men detta är väldigt abstrakt. Det är inget konkret och inget som jag ens... Det var några otroliga tränarnamn där, och då undrar man vad den felande länken är där? frågar sig Rydström självironiskt på presskonferensen.

Annons

- Det är Björn Hamberg, som var med Potter (Graham) och en kompis till mig. Det är väl han som planterade det, skojar MFF-tränaren vidare.

MFF:s forwarden Isaac Kiese Thelin kan se Rydström i Premier League framöver.  

- En dag kommer det hända, och vi får se när. Han kommer ta ett ännu större lag, i en ännu större liga. Så enkelt är det. Jag sa det: "Är du här i Malmö och gör det bra, då försvinner du. Gör du det dåligt, då försvinner du med. Du måste vara mellan ibland kanske för att hålla dig kvar", säger Kiese Thelin och fortsätter:

- Men jag hoppas att han är kvar här så länge som möjligt, så kommer det vara ögon på honom, för han är en otrolig tränare. Det är inget som chockar oss.

- Ett stort steg, men kolla på Graham Potter till exempel som också tog steget. Jag har haft många tränare, exempelvis Vincent Kompany som kommer ta Bayern München. "Henke" - det är inte stor skillnad på hur de lär ut och så. Han kommer ha en fin karriär framför sig men jag hoppas att han är här ett tag.  

Annons

Kiese Thelin förklarar vad han anser det är som förenar Rydström och ovan nämnda tränarnamn:  

- Det här att det är fotboll 24/7 i deras hjärnor. De tänker och hittar lösningar på det mesta, och är bra på att lära ut också. Pedagogiska på det sättet. Jag sa samma sak om Vincent när jag lämnade (Anderlecht): "Vi får se när du tar över City". Som spelare känner man när man har tränare som vet vad de snackar om.  

Rydström har ett förflutet i Kalmar FF och Sirius.

Publicerad 2024-05-28 kl 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto