TV: Hammarby föll igen - släppte in tre mål i Paulinhos debut

VALE DO LOBO. Hammarby åkte på andra raka försäsongsförlusten.
Paulinho gjorde debut för Stockholmslaget i 3-2-förlusten mot Farense.
- Vi saknade lite fräschet, säger tränaren Stefan Billborn.

Hammarby föll i lördags med 4-2 mot tjeckiska storlaget Slavia Prag och ställdes under onsdagen inför lägrets andra träningsmatch, den här gången mot Farense, som är på andraplats i den portugisiska andraligan. Då fick bland annat Paulinho göra debut.

Hammarby hotade inledningsvis längs båda kanterna med inspel i straffområdet, men till en början utan att få utdelning. Då skapade i stället Farense i 16:e minuten en het möjlighet, då Bura sköt någon meter över mål. Sedan fick dock även Bajen två fina chanser, då Paulinho först var nära med ett farligt avslut via målvaktens händer och ena stolpen ut till hörna, medan David Fällman sedan nickade hörnan strax över mål. Brassen var därmed nära ett mål i debuten.

Men i stället för det tog Farense ledningen. Miguel Bandarra slog till på en frispark och fick se bollen gå via ribban och in i mål till 1-0. Farense höjde sig också efter det och tog över mer och mer. Alexander Kacaniklic var än dock pigg och hade först ett skott tätt utanför mål innan han i 42:e minuten gav Bajen ledningen från nära håll, framspelad av Aron Johannsson.

Till andra halvlek gjorde Bajen fyra byten. Bland annat fick Paulinho kliva av i debuten, medan nyförvärvet Gustav Ludwigson, som blev målskytt mot Slavia Prag, ersatte Johannsson på topp. Dessutom kom flera unga Bajen-spelare in i andra halvan av matchen - Oscar Krusnell, Kalle Björklund, Hjalmar Ekdal, Abdul-Halik Hudu, Aimar Sher och Filston Mawana.

- Han såg rapp ut och vågade kliva in i närkamper. Det kändes inte som att han var rädd för knät på något sätt. Han tryckte till och sådär. Han har inte spelat innan. Vi hade varit glada över 20-35 minuter med honom, men då sa han att han kan spela minst 45 minuter. Då sa vi att han skulle få starta, så det var jättepositivt, säger Bajen-tränaren Stefan Billborn om brassens debut.

Då blev inledningen av andra halvan av matchen händelsefattig. Farense hotade med ett par anfall, medan Bajen var lite i brygga. Till slut kom dock målen.

Först tog Farense ledningen igen på straff. Inbytte Hudu drog på sig straffsparken och Ryan Gauld var kylig till 2-1. Muamer Tankovic kvitterade sedan till 2-2, men än dock vann Farense efter ett sent avgörande mål av Jonatan Lucca efter ett frisparksinlägg till slutresultatet 3-2.

- Vi saknade lite fräschet sådär. Jag tycker att vi såg lite tunga ut, precis som mot Slavia Prag. Vi hade nästan ett friläge, men hade någon klack där. Om man tittar på det i efterhand hade vi varit fria där. Det var inte riktigt så att det bet, säger Billborn och fortsätter:

- Vi hade rätt mycket boll och förde matchen, men när vi trodde att vi var igenom sprang de ikapp. Deras försvarsspelare såg rätt snabba ut, så jag tror att vi är rätt tunga fortfarande. Men annars tycker jag att det var stundtals ganska många bra grejer. Det var mycket enkla misstag, men det får man ta. Det var inga nya skador heller.

Hammarby har därmed nu åkt på två raka förluster i Portugal och släppt in sju mål på två matcher, först fyra mål mot Slavia Prag och nu tre mål i baken mot Farense. Totalt har laget släppt in tolv mål på fyra matcher den här försäsongen.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Tim Söderström (Hjalmar Ekdal, 60), David Fällman (Kalle Björklund, 60), Mads Fenger (Richard Magyar, 46), Jean Carlos De Brito (Oscar Krusnell, 60) - Darijan Bojanic, Jeppe Andersen (Abdul-Halik Hudu, 46) - Alexander Kacaniklic (Filston Mawana, 60), Paulinho (Aimar Sher, 46), Muamer Tankovic - Aron Johannsson (Gustav Ludwigson, 46).

Publicerad 2020-02-12 kl 18:48