TV: Hammarby tappar i toppstriden – Elfsborg med andra raka segern

Hammarby är inne i en tung period.
Först föll man mot AIK i derbyt och på onsdagen kom nästa förlust hemma mot Elfsborg.
- Det viktigaste nu är att inte börja ändra på för mycket när man fortfarande skapar chanser, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Senast åkte Hammarby på en tung förlust i tobbderbyt mot AIK. Då föll man med 1-0 efter att Henok Goitom målat för Solnalaget. På onsdagen hade laget chansen att revanschera sig hemma mot Elfsborg, som kom in till mötet med en seger mot Örebro i ryggen.

Hammarby gjorde en del förändringar i startelvan. Nikola Djurdjic och Neto Borges var avstängda medan Jiloan Hamad inledde på bänken. In kom istället Mads Fenger, Imad Khalili och Sander Svendsen.

Bajen inledde matchen bäst men Elfsborg var farliga när de ställde om. Hemmalagets Muamer Tankovic skapade matchens första chans när han testade avslut från precis utanför straffområde, men Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet kunde tippa bollen till en resultatlös hörna.

Efter halvtimmens spel tog Elfsborg ledningen. Efter ett inlägg från vänsterkanten hamnade bollen hos Frederik Holst. Ytterbacken fintade bort en Hammarby-spelare och vräkte upp 1-0 i det bortre krysset bakom Johan Wiland.

Direkt på avspark var Hammarby nära att kvittera. Mats Solheim, som fick hoppa in istället för Simon Sandberg, skickade in ett inlägg som Imad Khalili mötte med pannan. Anfallarens nick smet dock strax utanför och Elfsborg kunde gå till pausvila i ledning.

Hammarby försökte trycka på i inledningen av den andra halvleken men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Efter 65 minuters spel var man ändå nära att kvittera. Jiloan Hamad lyfte in en boll i straffområdet som Björn Paulsen skarvade mot mål, men Stuhr Ellegaard svarade för en jätteräddning. På returen lyfte Tankovic in bollen i nät men han blåstes av för offside och målet godkändes inte.

Några minuter senare var Vladimir Rodic nära att kvittera för hemmalaget. Efter en rörig situation framför mål hamnade bollen framför serbens fötter, men hans avslut prickade stolpen innan Elfsborg kunde rensa bollen.

Hammarby fortsatte att skapa fina chanser till kvittering. Med knappa tio minuter kvar nickade Paulsen ner bollen till Tankovic som försökte sig på en brassespark, men avslutet blockerades av Elfsborgsspelare.

Trots att Hammarby fortsatte att pressa på kom man inte närmare och Elfsborg vann matchen med 1-0. Segern var Elfsborgs andra i rad, medan Hammarby inkasserade sina andra raka förlust.

Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More:

- Vi har varit i någon fas där vi inte får in bollarna i mål. Det är inte första matchen. Det är kanske något vi måste kolla på även om jag inte tycker att vi spelar så dåligt.

- Det viktigaste nu är att inte börja ändra på för mycket när man fortfarande skapar chanser. Vi gjorde en bra match mot AIK också och det gäller att inte börja kolla på fel saker.