Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lewickis kontrakt går ut i år: "Stänger inga dörrar"

Sverige (herr)

ABU DHABI. Malmö FF sålde Enock Kofi Adu.
Oscar Lewickis kontrakt går ut 2017 och även om han pratar med MFF så stänger han inga dörrar.
- Just nu finns många alternativ, säger han till Fotbollskanalen.

1:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Oscar Lewickis kontrakt med Malmö FF går ut.

Efter ett magiskt 2015 med U21-EM-guld, Champions League och EM-playoff för Oscar Lewicki så gav Erik Hamrén Malmös mittfältare ledigt från vinterturnén.

Ett år senare är Lewicki tillbaka – och nu kämpar han för att ta sig tillbaka till A-landslaget.

- Målet är att göra bra i från sig här, klart jag vill vara med i det riktiga landslaget igen, säger Oscar Lewicki efter första träningspasset.

Under 2016 tog han förvisso en plats i EM-truppen och startade mot Irland men det gick något tyngre och på hösten han föll han ur landslagstruppen. Han var inte heller given i Malmö FF, men Oscar Lewicki håller inte med om att det var ett svagt år.

ANNONS

- Säsongen 2015 var fantastisk på många sätt, jag hade ett U21-EM där vi vinner guld och jag gjorde det bra och sedan fick jag komma in i A-landslaget och fick förtroende i båda matcherna mot Danmark när vi vann. Det blev ett jättebra år, men under 2016 gjorde jag många bra insatser och inte så många dåliga.

- Jag blev utvisad i finalen i Svenska Cupen och det var i en avgörande match. I premiären i EM mot Irland gjorde jag inte min bästa match. Det blir då ett sämre år när avgörande matcher inte går så bra som man vill men sett över hela året så gör jag inget dåligt år.

Janne Andersson tog ut honom till första landslagstruppen mot Holland men sedan föll han i från. Varför?
- Konkurrensen antar jag. Det är många duktiga spelare och Janne valde att gå med andra, det är bara att kämpa på. Klart att man alltid vill vara med men det finns inte så mycket att grubbla över. Det var tråkigt men bara köra på för att hamna där igen.

ANNONS

Att han gick från att vara hyllad och hajpad 2015 till ifrågasatt 2016 har inte påverkat honom.

- Jag är ganska stark så jag läser inte så mycket och även om jag läser en del men det som skrivs påverkar mig väldigt lite, och det är skönt att jag har det så. Klart att det inte var lika positiva skriverier 2016 som 2015 men det är inget som tynger mig.

Malmö FF har sålt Enock Kofi Adu och Lewicki säger sig inte vara förvånad då det är en bra spelare och att det varit på gång många gånger, men att det skulle underlätta för honom tror han inte. 

- Vi får se, vet aldrig vad som kan komma in i en klubb som Malmö. Det är tuff konkurrens men jag känner mig i bra form och sugen på en ny säsong. Ska bli jäkligt kul.

Vad tappar ni med Adu?
- En väldigt duktig fotbollsspelare, i sina stunder fantastisk och bollskicklig. Han är säker och tappar få bollar, klart att det är ett tapp att förlora en sådan spelare.

ANNONS

Hur påverkar det ditt kontraktsläge, du har ju ett utgående kontrakt?
- Vi pratar lite, fortfarande diskussioner. Vad jag vill? Det pratar jag med klubben om, jag ser definitivt att fortsätta i Malmö som ett alternativ. Vi får se.

Det har varit på gång med flytt tidigare, då Malmö fått bud men inte sålt. Hur påverkar det?
- Ointressant att prata vad som varit, det är roligt att prata om vad som komma skall som Champions League-kval och ska försvara ett guld.

Kan du tänka dig att spela ut ditt kontrakt och flytta som Bosman?
-Jag stänger inga dörrar. Får se vad det blir av det hela, just nu finns många alternativ som det kan gå och stänger inga dörrar för något. Det kan bli att jag förlänger, alla alternativ är öppna.

Publicerad 2017-01-04 kl 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto