Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

U21-Ericson inte med landslaget på turné: ”Vi gör på annat sätt i år"

Sverige (herr)

ABU DHABI. Före jul kickade SvFF Håkan Ericson som U21-förbundskapten.
Nu får han inte följa med landslaget på januariturnén.
- Han får följa med de allsvenska tränarna, säger Lasse Richt till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

I mitten av december så kom beskedet att Håkan Ericson inte får fortsätta som förbundskapten för U21-landslaget trots att han vann EM-guld 2015 och tagit laget till EM i Polen i sommar.

När A-landslaget landade i Abu Dhabi för den årliga vinterturnén med en hel rad spelare som är aktuella för U21-landslaget så saknades Håkan Ericson.

- Det här året gör vi på annat sätt, Håkan är inte med i staben som tidigare år. Han kommer däremot på tränarkonferensen med de allsvenska tränarna. Det är viktigt, säger Lasse Richt, Team Manager på Svenska Fotbollförbundet.

Tolv av allsvenskans tränare kommer till Abu Dhabi för en tränarkonferens 5 januari och man följer träningarna från läktaren. Dessutom ser man Sveriges match mot Elfenbenskusten på söndag innan man åker hem. Där kommer Ericson och hans assisterande Andreas Pettersson att ingå tillsammans med representanter för Sef samt tränarna.

ANNONS

Tidigare år har Håkan Ericson varit i högsta grad delaktig i vinterturnéerna och ofta lett träningspass. Då med tanke på att det varit många av hans spelare från U21-landslaget med. Inte ens ett EM-slutspel i sommar gjorde att han fick ingå i landslagets stab 2017, och det spelar givetvis roll att SvFF inte förlängt kontraktet med Ericson och att en ny förbundskapten ska tillträda efter EM i sommar.

- Det är klart att det är många saker som spelar in, som att vi inte valt att förlänga och att Janne Andersson inte gjort någon tidigare vinterturné. Men vi har inte alltid haft med U21-landslagets förbundskapten på de här resorna, det började när Jörgen Lennartsson var förbundskapten. Tanken har varit att U21-kaptenen ska förstå hur A-landslagets förbundskapten jobbar, säger Lasse Richt.

- Sedan var Erik (Hamrén) och Håkan (Ericson) dessutom nära kompisar.

ANNONS

Förstår du att man från sidan kan uppleva det som en petning av Ericson när ni inte förlänger kontraktet och att han nu får åka några dagar med de allsvenska tränarna?
- Det är klart att man kan tycka det men vi har haft diskussioner och kom fram till att göra så här i år.

Vad tyckte Håkan Ericson?
- Han kommer om några dagar, du får fråga honom. Det här har skett i samförstånd. 

Håkan Ericson leder U21-landslaget i EM i Polen i sommar men sedan går hans kontrakt ut och då ska en ny förbundskapten tillträda. Norrköpings manager Jens Gustafsson, som nyligen köpt bostad i Stockholms-området, har nämnts som ett hett namn för förbundet som under våren kommer att utse efterträdaren.

Publicerad 2017-01-04 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto