Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Sverige vill undvika ny skräckskada: "Extremt noggrann"

Sverige (herr)

Förra året åkte Kerim Mrabti på en korsbandsskada under januariturnén.
I år har förbundskapten Janne Andersson tagit till flera grepp för att undvika skador på spelarna. 

15:02
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hela 2016 blev förstört för Kerim Mrabti efter att Djurgårdens succémittfältare skadat sig på januariturnén förra året. Och Mrabti är inte den ende genom åren som ådragit sig en skada på landslagets vinterturné.

Inför årets turné, som inleddes i Abu Dhabi under onsdagen, har nye förbundskaptenen Janne Andersson beslutat att lägga stor kraft på förberedelserna för att undvika skador på spelarna när de nu drar igång nya säsongen. Andersson hävdar att Mrabtis skada inte spelat särskilt stor roll i upplägget.

- Men jag har varit extremt noggrann med det här. Jag vet ju, som varit på andra sidan, att man som klubbtränare vill att man är noggrann i landslaget, säger Andersson.

ANNONS

På senare tid har januariturnén tidigarelagts för att inte krocka allt för mycket med de allsvenska klubbarnas försäsong.

- Och nu har vi ytterligare någon dags träning innan första matchen här. Dessutom har vi förberett spelarna på det sättet att vi haft en personlig kontakt med alla i början av december och alla spelarna har fått ett program där det varit väldigt tydligt vad de ska göra. Så att de inte bara tränar på gym och springer, utan att de tydligt jobbar med start och stopp-övningar, att de gör fotbollsaktioner.

- Det har de fått rapportera in till oss och det har kommit in väldigt goda rapporter. Vi har försökt säkra upp så mycket som möjligt. Jag hoppas mycket på den dialogen med klubbarna, att vi kan ha samsyn om januariturnén. Alla är positiva till att spelarna åker, men det finns ju alltid en risk. Vi får hoppas att spelarna har gjort sin hemläxa.

ANNONS

Spelarna har inför lägret genomfört tre rena fyspass och tre löppass med start och stopp-övningar.

Se Janne Anderssons presskonferens i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-04 kl 13:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto