POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Mellberg ska prata med "Henke": "Såklart oacceptabelt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela Olof Mellbergs presskonferens i spelaren ovan.

Olof Mellberg är ny huvudtränare i Helsingborgs IF.
Därmed ersätter han Henrik Larsson som slutade efter påhopp. 
- Det är tråkigt, säger Mellberg under presskonferensen. 

Helsingborgs IF har haft en turbulent säsong. Först fick Per-Ola Ljung sparken, sedan tog Henrik Larsson över och därefter tackade Larsson för sig efter påhopp i sociala medier. Under tisdagen presenterades Larssons ersättare - Olof Mellberg. Den tidigare landslagskaptenen kommer senast från danska andradivisionslaget Fremad Amager och har skrivit på ett avtal över säsongen 2021.

Mellberg fick under presskonferensen frågor om han pratat med Larsson och sa då att han inte gjort det, men att han kommer att göra det. 

- Nej, det har jag faktiskt inte. Det gick så fort allting, men jag kommer att prata med honom. Absolut, säger Mellberg. 

Mellberg är tydlig med att han tycker att Larssons avslut i klubben är tråkigt. 

- Det är såklart inte bra. Det är det inte. Jag vet hur det är att jobba som tränare, vilken press och stress man utsätter sig själv för hela tiden. Sedan kommer det dessutom utifrån och ibland kommer det på helt fel sätt, vilket såklart är oacceptabelt. Det är tråkigt. Jag är helt övertygad om att "Henke" gav allt han kunde när han klev in i det och att det då blev extra jobbigt såklart eftersom det är en klubb han känner så starkt för. Det är såklart inte roligt, säger Mellberg.

Mellberg är beredd på att det nu även kommer att bli mer press och tryck på honom än vad det var under hans sejour som tränare i Brommapojkarna. 

- Vi är alla medvetna om den världen vi lever i och pressen får man ta. Det är klart att den är större i en klubb som HIF än i BP eller där jag var senast. Då får jag väl dra mer erfarenhet från min spelarkarriär med större klubbar, mer fans och större tryck både på och utanför planen. Det får man lära sig att hantera, även från media såklart. När det blir fel på det här sättet, så ska man dock såklart inte acceptera det. 

Publicerad 2019-09-03 kl 15:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå