Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Une Larsson tackar Jonas Olsson: ”Förstår vikten av att vinna”

Sverige (herr)

ABU DHABI. Jacob Une Larsson hade sitt bästa år 2017.
En delförklaring är Jonas Olsson – som lärt honom vikten att vinna.
- Vet inte om det kan brinna mer än vad det gör hos honom, säger Dif-backen om sin mittbackskollega.

Foto: Bildbyrån

För andra året i rad är Jacob Une Larsson med på landslagets januariturné. Djurgårdens mittback hade ett väldigt stark 2017 och delvis tackar han värvningen av Jonas Olsson till klubben. Den tidigare landslagsmittbacken har sett till att Une Larsson tagit kliv.

- Klart att det lyfte i Djurgården för mig i år, det var ett ganska trögt första år. Det började komma i gång under hösten 2016, men hela 2017 kändes bra i Djurgården och även i U21-EM. Det var ett roligt år, säger Jacob Une Larsson och fortsätter:

- Jonas ankomst hjälpte mig och även de matcher han inte spelade har Niklas Gunnarsson gjort det bra. Det är klart att jag rådfrågar Jonas jättemycket.

ANNONS

Vad är det Jonas Olsson hjälper dig med?
- Han styr väldigt mycket på planen och triggar mig till att styra folk mer. Sedan inspirerar han mest med sin vinnarskalle. Jag tror att alla som ser honom på planen kan förstå vikten av att vinna. Den insikten blev för mig större när Jonas kom. Det är den absolut största vinnarskallen jag spelat med och det är häftigt att han kan vara så passionerad och brinna så i den åldern och kommer från Premier League. Att han kanske skulle växla ner lite. Jag vet inte hur han var i West Brom men vet inte om det kan brinna mer än vad det gör hos honom.

Blir du inte rädd när han exploderar?
- Jo, till en början var det så, men sedan inser man att det är världens goaste och lugnaste kille när allting lägger sig. Ibland käftar man emot, men det lägger sig alltid när man går av planen.

ANNONS

Djurgården har tappat spelare efter fjolåret där man blev trea och då framför allt Kim Källström och Magnus Eriksson.

- Det är klart att det är tunga tapp för oss. Kim ingav ett stort självförtroende hos oss spelare och även utåt hade folk respekt och Magnus med sina mål. Klart att det blir svårt att ersätta dem, men det är så det är i en fotbollsklubb, så det är inget nytt att folk kommer och går, även om det är extra tunga tapp. Vi har redan plockat in några nya gubbar som jag tycker ser bra ut och det kommer säkert att komma in någon till.  

Vad talar för att ni ska kunna utmana Malmö FF?
- Kan vi utveckla spelet från i fjol och bygga vidare på det och att nyförvärven samtidigt kommer in bra i det så tror jag vi går en fin säsong till mötes med ett roligt Europa-kval ovanpå det.

Jacob Une Larsson värvades redan sommaren 2015 från BP men blev klar för till 2016. Nu sitter han på ett utgående kontrakt med klubben.

ANNONS

- Vi har snackat löst och ska snacka mer efter det här eller efter vårt träningsläger i Sydafrika.  Min inställning är varken bu eller bä. Jag trivs jättebra i Djurgården men vill så klart någon gång komma utomlands. Om vi kommer överens har jag inget emot att förlänga, jag trivs jättebra i Djurgården.

På torsdag väntar landskamp mot Danmark och då får Jacob Une Larsson starta. Skälet är att förbundskapten Janne Andersson bestämt att alla utespelare ska få starta en match.

- Det är rättvist mot alla spelare och det tror jag uppskattas av spelarna. Om man sedan får spela första eller andra spelar ingen roll, det viktiga är att man får visa vad man går för.

Hur är det att starta året i Abu Dhabi?
- Det är jätteskönt och ett jäkla bra sätt att få sätta i gång kroppen i den här värmen. Det underlättar verkligen. Sedan är det ett roligt gäng med alla ledare och spelare.

ANNONS

Vad är målet med tanke på Blågult?
- Alla som är här i Abu Dhabi siktar i någon mån mot A-landslaget men om VM är rimligt eller inte får tiden utvisa och det är ett beslut som ligger i förbundskaptenens händer. Vi kan bara göra vårt bästa och hoppas att det räcker.

Kanske kan Jonas Olssons vinnarskalle vara en hjälp även i den kampen?

Publicerad 2018-01-09 kl 17:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto