Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wendt vill förlänga med IFK Göteborg: "Det är här eller inget"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Efter 15 år utomlands vände Oscar Wendt, 36, hem till Göteborg och Blåvitt.
Ett beslut som han långt ifrån ångrar.
- Det har varit roligare än jag trodde att det skulle vara, säger Wendt till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Oscar Wendt kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Det blev totalt tio säsonger och 244 Bundesliga-matcher i Borussia Mönchengladbach, 138 framträdanden i FC Köpenhamn och 28 matcher i A-landslaget. Förra sommaren vände 36-åringen hem till IFK Göteborg, som han tillhörde mellan 2003 och 2006, för att ta klubben tillbaka till toppen igen. 

Sedan återkomsten har Wendt varit en nyckelfigur i Blåvitts startelva, men efter säsongen löper vänsterbackens kontrakt ut. 

- Jag har inte tänkt en sekund på det och kommer nog inte göra det förrän säsongen är över. Vi är mitt uppe i säsongen och har två viktiga matcher kvar innan vi får långledigt. Vad som sker efter säsongen, det får vi se, säger Wendt. 

ANNONS

Är du sugen att fortsätta spela?
- Absolut! Till varje pris. Det är fortfarande skitkul, kroppen känns jättebra och jag känner fortfarande att jag kan bidra och hjälpa laget på flera sätt. Mitt sug och min motivation är absolut det minsta problemet. 

Har klubben antytt att de vill förlänga med dig?
- Vi har inte pratat någonting. Men samtidigt, vi är i maj nu och håller på hela vägen in i november, så vi har tillräckligt med tid. Jag är dessutom i en ålder där … det är ingen stress, liksom. Vi känner varandra ganska väl, så behöver det lösas någonting så kan jag tänka mig att det kommer lösa sig ganska fort och enkelt. 

Oscar Wendt har inte bara tillfört rutin och erfarenhet till Blåvitt, utan även stått för en hel del poäng från sin vänsterkant. Han berättar om det första året som hemvändare. 

ANNONS

- Framför allt så har det nästan varit roligare än jag trodde att det skulle vara, även om jag förstås hade en stor förväntan om att det skulle bli roligt att komma tillbaka. Givetvis kul att få vara tillbaka här, och även om man alltid önskar att saker och ting ska vara bättre, så tycker jag ändå att vi börjar få ihop någonting. Klubben är på god väg även om vi spelare och klubben vill mer och bättre. Men Rom byggdes inte på en dag. Nej, det har varit bra. 

Trots en stigande ålder och ett utgående avtal är Oscar Wendt inte redo att lägga skorna på hyllan. Mycket tack vare en positiv skadehistorik och en kropp som än så länge har gett med sig. 

- Hälsan är ju allt. Både om man pratar om det som inte är fotboll, men givetvis även det som är fotboll. När man kommer upp (i åldern) så är det kroppen man får lyssna på, men det känns jättebra att träna jämt, jag känner mig fräsch och tycker fortfarande att det är kul att springa runt med de yngre. Jag känner mig bra, liksom. Utan att jinxa för mycket, men kroppen känns jättejättebra, säger Wendt. 

ANNONS

Hur har du lyckats hålla dig så förskonad från skador?
- Jag ska inte sitta och säga att jag har gjort massa andra saker än andra, men det är klart att man har jobbat på det hela karriären - och gör fortfarande. Man får göra det som krävs. Men det började här i Blåvitt för en herrans massa år sedan och jag har fått hård och tung träning. Jag har också hållit mig relativt skadefri. Sex-åtta veckor har man ju varit borta, men de här längre skadorna som kräver operation har jag lyckats undvika. Det har ju också hjälpt.

- Sedan gör jag ju allt jag kan, oavsett om det är här, hemma, sömn eller äta. Även om jag har, och alltid har haft, en balans. Jag är inte den som är till det extrema, för jag tror även på att du måste ha lite balans. Lite skit rensar magen, typ. Du måste ändå kunna få lite av varje, även om den nyttiga och sunda delen ska dominera, så behöver man ändå, någon gång ibland, rensa systemet med något gott att äta och dricka. 

ANNONS

Trots en något oviss fotbollsframtid är huvudpersonen själv säker på vad han vill.

Är ett till utlandskontrakt aktuellt?
- För mig? Nu? skrattar Wendt. 

Är det Blåvitt eller lägga av som gäller?
- Ja. Den tiden är förbi. Det är här eller inget.

Publicerad 2022-05-22 kl 08:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto