Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wernbloom efter ny förlust: ”Nu är det ett extremläge”

Allsvenskan

MALMÖ. IFK Göteborgs anfallare Pontus Wernbloom, 34, är inte belåten med lagets insats mot Malmö FF.
Han menar att laget måste lyfta sig under de sista fem matcherna.
- Nu är det ett extremläge, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren.

Pontus Wernbloom blev målskytt mot Malmö FF, men det hjälpte föga. MFF vann komfortabelt med 3-1.

- Vi gjorde en del bra grejer, men det lilla sista när bollen skulle in i mål eller in i straffområdet gjorde vi inte bra. Det var detaljer som gjorde att kvalitén blev för dålig offensivt, samtidigt som det var för dåligt i försvarsspelet. Som lag lyckades vi inte idag. Malmö har kvalitén att straff oss och vi straffar inte dem. Det var en kvalitetsskillnad idag, både offensivt och defensivt, säger Wernbloom.

IFK Göteborg släppte återigen in ett tidigt baklängesmål.

- Det gäller att inte åka på dem. Det gör att det andra laget kan falla tillbaka. Idag fick vi kontakt igen, men då gav vi bort ett till. Man vinner inga matcher så här. Så enkelt är det.

ANNONS

Hur ska ni lappa ihop självförtroendet?
- Vi har torskat mot Malmö och AIK. De har varit bättre än oss. Det har inte varit orättvist på något sätt. Innan dess vann vi mot Varbergs Bois. Vi ska försöka hitta tillbaka till oss själva. Vi har en hel vecka på oss att förbereda oss. Vi får slicka såren någon dag och komma tillbaka, säger Pontus Wernbloom.

Han tycker att hans egen insats var bra, och accepterade att han blev utbytt i 68:e minuten.

- Det var ett sätt att försöka göra laget bättre och jag har tre varningar. Jag har haft mina skavanker, så det var inte fel att byta ut mig. Robin Söder fick några minuter, så det var bra. Jag kände mig riktigt bra i matchen. Det är den bästa känsla jag haft på match på länge. Jag kände mig het redan från början och fick hänga en balja också. Jag kände mig involverad i spelet och skulle haft en straff också. Det såg jag i intervjun i pausen. Men det går inte att gnälla på det, säger 34-åringen.

ANNONS

En av hans bästa kompisar, lagkamraten Mattias Bjärsmyr, har insjuknat i covid-19. Wernbloom hoppas att ”Bjärs” snart är fit for fight igen.

- Jag är inte orolig för covid-19 för fem öre. Jag gör det jag kan för att undvika det. Jag försöker att inte svaja runt för mycket ute på stan. Man måste vara professionell. Jag gör allt i min makt för att jag inte ska få det och så hoppas jag att grabbarna i laget gör likadant. Det är det de trycker på, så får vi hoppas att vi kan minimera det här. För det är det sista vi behöver, säger Wernbloom och tillägger:

- Vi hoppas att Bjärsmyr kurerar sig så fort som möjligt och kommer tillbaka till planen. Vi behöver honom och alla andra friska och krya så att vi kan ta oss an Örebro på söndag.

IFK Göteborg har kniven mot strupen och är i behov av poäng för att inte halka ned på kvalplats. Pontus Wernbloom menar att laget måste hantera pressen på rätt sätt.

ANNONS

- Jag har alltid spelat med kniven mot strupen. Spelar man i Blåvitt så har man press på sig. Nu är det ett extremläge. Man ska ha press på sig i Blåvitt. Det är det som gör oss till en storklubb. Alla måste lära sig att leva med pressen. Pressen är bra ibland och tung ibland. Vill du bli bra måste du spela med den pressen. Att representera IFK Göteborg innebär en press. Du ska vara så professionell du kan vara och göra ditt bästa. Det är det du kan göra. Det gäller att förbereda sig på bästa sätt och försöka ha kul, och spela med lite mer kvalité än idag, säger Pontus Wernbloom. 

Publicerad 2020-10-25 kl 21:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto